Dobrý den
Měl bych takový dotaz. Na Windows XP jsem měl docela už straou verzy Systém Mechanic 7. A tam byla možnost – Configure Boot Time Defragmentation. A tam byla možnost : Defragment The registry hives, Defragment The systém page file a Defragment The MFT.
Vše jsem zaškrtnul a dal ať se to provede při příštím restartu počítače.
Po těchto úkonech byl při startu počítač daleko rychlejší. Z původního 5-10 minutového čekání se doba snížila asi na 30 s. Což bylo velice dobré. Ale teď mám počítač s windows 7 (64) a chtěl bych vědět, jestli toto lze nějak udělat v nástrojích přímo pro Windows 7. Nebo to umí jen Systém Mechanic. Ale i tak si myslím, že verze co mám pod ním nepojede. A tak trochu se bojím, že je to jiný systém, abych tím něco nezkazil.
Předem děkuji za odpověď.
Zrychlení startu Windows 7.
Re: Zrychlení startu Windows 7.
Ahoj jan I. Četl jsem tvůj dotaz a proto si dovolím odpovědět ti. Nejprve ti ale řeknu, že mám skutečně bohaté zkušenosti s tím, co ty nyní potřebuješ, takže moje doporučení není vycucáno z prstu. Pokud tedy máš nový systém 64-bit, tak bych v žádném případě do něj nezasahoval nějakými externími programy pro tzv. urychlení startu (tweak, optimize apod.). I když si koupíš třeba auto značky Lamborgini, tak přesto ho nebudeš přestavovat na Formule 1. Pokud je ten systém nový a navíc nainstalovaný na novém hardwaru, tak do toho raději nezasahuj, prosím!!! S počítači všeho druhu (opravdu všeho druhu) mám bohaté zkušenosti a vždy jsem byl proti používání podobných "vylepšení". Ani já je nepoužívám! Tím, že ti ty předchozí programy v předchozím systému urychlily start systému znamená jenom to, že si se o systém nestaral tak, jak bys měl. Pak jsi našel NĚCO, co ti pomohlo při řešení okamžité situace a hned jsi to bral za bernou minci, že jsi našel program, který vyřeší všechny problémy. Takto to ale v praxi nefunguje! Takže ještě jednou na závěr - vykašli se na tzv. urychlovače a pečuj o svůj systém tak, jak (doufám) pečuješ o své zdraví - denně.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Re: Zrychlení startu Windows 7.
Děkuji za odpověď.
Ano, plně souhlasím. Proto jsem spíš hledal něco co mi naplánuje defragmentaci po restartu Windouws. A pro úplnost. Je to nainstalované na Notebooku otce a má ho už rok. Jelikož pořád kopíruje do něj video a maže. Je dost fragmentovaný. A přijde mi, že defragmentace ve Windows 7 vypadá pěkně, ale nějak mi přijde - jestli to dělá dobře.
Ale i tak děkuji a opravdu souhlasím.
Ano, plně souhlasím. Proto jsem spíš hledal něco co mi naplánuje defragmentaci po restartu Windouws. A pro úplnost. Je to nainstalované na Notebooku otce a má ho už rok. Jelikož pořád kopíruje do něj video a maže. Je dost fragmentovaný. A přijde mi, že defragmentace ve Windows 7 vypadá pěkně, ale nějak mi přijde - jestli to dělá dobře.
Ale i tak děkuji a opravdu souhlasím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8190
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek