Dobrý den,
v prosinci jsem začal mít problémy se systémem. Když se kliklo na hlavní panel, přestal reagovat a restartoval se. Total Commander neustále havaroval a další programy s ním.
Protože to bylo už k nevydržení, na začátku ledna jsem provedl přeinstalaci Windows. Nejdříve vše fungovalo, ale včera se začaly objevovat ty samé problémy. Navíc od dneška neustále havaruje Google Chrome. A to jsem v poslední době nic neinstaloval a ani se nedostal do kontaktu s viry. Začínám docela přemýšlet o tom, zda se nejedná o HW chybu. Zkoušel jsem udělat jeden test v nejnovější verzi Memtest86+, který trval cca 30-40 minut.
Co myslíte vy - mám pokažený systém nebo budou chyby v paměti či něčem jiném a udělat třeba delší test pamětí?
Předem velmi děkuji za všechny Vaše odpovědi. Pokud jsem zařadil do špatné kategorie, omlouvám se, protože opravdu nevím, zda to zařadit k HW nebo SW.
Nestabilní Windows, programy padají… Po reinstalaci opět *
Nestabilní Windows, programy padají… Po reinstalaci opět *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 led 2012 18:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problémy s programy, hlavním panelem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problémy s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problémy“ ty problémy nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problémy s programy, hlavním panelem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problémy s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problémy“ ty problémy nějak popsat?
Re: Nestabilní Windows, programy padají… Po reinstalaci opět
Vzhledem k tomu, že se problémy opakují i po reinstalaci, bude buď vadný hardware, nebo je počítač nakažený.
Proto nejprve otestuj paměti memtestem a harddisk (harddisky, máš-li jich víc) utilitou od výrobce (Seagate? WD?).
Pokud bude disk i paměť OK, pak zkus v příslušné sekci požádat o kontrolu logu z HJT.
Proto nejprve otestuj paměti memtestem a harddisk (harddisky, máš-li jich víc) utilitou od výrobce (Seagate? WD?).
Pokud bude disk i paměť OK, pak zkus v příslušné sekci požádat o kontrolu logu z HJT.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dále se podívej do složky Windows\Minidump. Pokud tam budou nějaké soubory, upni je na www.leteckaposta.cz
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Díval jsem se i na skryté složky, ale složku Minidump jsem nenašel.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud systém zbuchne tak rychle a nečekaně, že se neuloží obsah paměti do stránkovacího souboru, aby se po příštím startu mohl vygenerovat výpis paměti, bývá to opravdu většinou hardwarová závada (paměť, základní deska, napájecí zdroj)
Ještě pro jistotu vypni automatické restartování počítače, při selhání systému. Pokud se ti při pádu OS nezobrazí obrazovka smrti a rovnou dojde k restartu nebo vypnutí počítače, vypadá to na hardware.
Ještě pro jistotu vypni automatické restartování počítače, při selhání systému. Pokud se ti při pádu OS nezobrazí obrazovka smrti a rovnou dojde k restartu nebo vypnutí počítače, vypadá to na hardware.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6155
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 6
- 8188
-
od zeus