windows 7 - chybný systém po instalaci Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

windows 7 - chybný systém po instalaci  Vyřešeno

Příspěvekod filatelik » 15 led 2012 20:05

PROBLÉM: krátce po instalaci windows 7 (nevím zda je to důležité ale stručné pozadí instalace zde: viewtopic.php?f=46&t=79830) mi začlo blbnout ukládání, stahování a instalace - vše s podobnou chybovou hláškou - většinu z nich sem printscreenoval, uvádím níže (uloženo online pomocí Google docs, protože mi systém nedovolil printscreen přes malování vůbec nikam uložit). Ještě když se vrátím k samotné instalaci (možná to bude souviset s problémem ale možná taky ne): nové Win7 jsem nainstaloval na D:/, na C:/ mám ponechané stavající XP, každý vlastní HDD. Po instalaci a načtení nových Win7 se operační systém zobrazuje však na C:/ a XP se mi hodily někam na F:/ a ostatní písmena disků se mi taky nějak pomotala. Když ale spustím XPčka, tak se vše jeví tak jak to bylo původně: na C:/ XP, na D:/ již nainst. Win7, atd... Chybové hlášky mi ve win7 vyskakovaly ve fázi, kdy sem ještě neměl téměř nic nainstalováno - motherboard, grafiku, etc... Původní instalačky z CD asi 5 let starý už to nebralo a na netu jsem nový hledal ztěží. Prosím o radu jak to dát do kupy.

ještě podotázka (možná ale asi i na nový vlákno?): nativně při instalaci nových windows by měly některý věci být nainstalovány přímo z instalace windows, kde už není třeba doinstalovávat zvlášť další věci (zvukovka, USB, etc...), grafiku a motherboard takhle už ale asi nezalepí co? Problém: poslední instalačky na můj současnej motherboard (ASUS P5WD2) se naposledy vyráběl pro XP, pro Win7 už se nedělají, co teď?)

tady chybové printscreeny:

1. při pokusu o uložení instalačky motherboardu ASUS:
error 01 (stahování instalačky motherboard ASUS).jpg

2. při pokusu o uložení instalačky NVidia:
error 02 (NVidia).jpg

3. při pokusu spustit instalačku ACDSee, podobné i u Total Commanderu (celkem vyskočili 2 okna po sobě):
error 03 (ACDSee) COMPLETE [resized].jpg

4. při pokusu uložit prinscreen s chybou z malování do jpg (jedno na který disk, umístění v něm a jakýkoliv název a formát):
error 04 (malování).jpg
error 04 (malování).jpg (19 KiB) Zobrazeno 983 x
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit

Reklama
filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: windows 7 - chybný systém po instalaci

Příspěvekod filatelik » 16 led 2012 20:40

někdo nějakej nápad?
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 16 led 2012 20:41

OS legál? :)
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 16 led 2012 20:43

Zkontroloval si ten disk, jak tam píšou?

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 16 led 2012 20:56

OS legální, checkdisk jsem po restartu dával a nic to pořádně nenašlo..

guest

Příspěvekod guest » 16 led 2012 20:58

nic to pořádně nenašlo..
Tomu moc nerozumím?

Pro rychlou kontrolu použij: http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

Pro pokročilou utilitu od výrobce disku: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 17 led 2012 02:47

CHECKDISK - ten nasel nakou drobnou chybu, kterou psal ze opravil.

dále logy z Crystal Disc Info:
CrystalDiskInfo 4.1.3.jpg

a z WD Data LifeGuard Diagnostics:
Data LifeGuard Diagnostics LOG.jpg

a zdá se že disk je ok

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 17 led 2012 08:56

Pomocí programu cpu-z najdi přesný název základní desky a verzi biosu. Na stránkách Asusu si naflešuj nejnovější bios (ne betu verzi) a dělej to pod windows xp. Můžeš použít Asus update. Po naflešování zkontroluj zda se verze biosu změnila na novou. Deska je starší, má podporu pouze Vist a nemusí správně pracovat procesorem, bios by to opravil (píšou to na stránkách výrobce). To by mělo být řešení.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

guest

Příspěvekod guest » 17 led 2012 09:03

Disk je O.K., ale až teď jsem dokoukl na ta písmena disků - je to nějaký pomotaný. V předchozím topicu píšeš, že W7 nainstaluješ na "D" ale při instalaci programů pracuješ s "C" ?

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 17 led 2012 18:09

s těma písmenama - v každým OS (Xp/win7) je to jinak (nevím proč ale je to tak):

když mám spuštěný XP:
-tak OS XP je na (C:), (D:) jsem před instalací vyhradil pro win7 (který tam teď jsou), pak mam ještě (E:), (F:), (G:) ale ty nejsou podstatný
-jinak mám v PC celkem 3 HDD: HDD1= (C:) + (G:), HDD2= (D:) + (E:) HDD3= (F:)

když ale spustím win7:
-hned po instalaci to bylo tak: na (C:) win7, (F:) XP a další disky jinak popřeházeny
-já to upravil tak že na D:/ jsou teď XP, další disky jsem přejmenoval podle toho jak to mám v XP aby v tom nebyl bordel

takže rozdíl je ten že vždy danej spuštěnej OS je jakože na disku (C:) - když zpustím XP tak je (C:) XP a (D:) win7 a když spustím win7 taj je na (C:) win7 a na (D:) (win7 si to upravil k obrazu svému, že (D:) si přejmenoval na (C:) kvůli nějaké hiearchii?), každopádně při instalaci jsem označil instalaci na disk (D:).
tak snad je to už teď jasnější..

dále, výstup z CPU-Z:
bijos.jpg

a tady stránky ASUS:
ASUSTeK Computer Inc. - Zkladn desky- ASUS P5WD2 -.jpg

-tam si mám uložit tu verzi jak mám kurzor, tj.P5WD2 BIOS 0501, stáhnout si mám: Globální (DLM) nebo Globální ?
-jinak poslední verze je jen o půl roku cca novejsi nez stavajici (30.10.2005) --> (14.4.2006), ma smysl si stahnout jeste z "BIOS utilities" - Afudos BIOS update tool V2.36 ? (kterej je "už" z 2008)
-dále bych se chtěl laicky zeptat, co znamená naflešovat, BIOS sem nikdy neupdatoval takže nevím jak na to, ve stažené složce je soubor *.ROM

- dál jsou na této stránce http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_S ... /#download další věci ke stažení pro základovku, smysl tedy stáhnout a nainstalovat chipset, etc. asi má že? (nejnovejší zase bohužel jen pro Vista 64bit, posledně mi orig. CD s chipsetem pro XP v 7mičkách PC odmítlo, že je to starý)

guest

Příspěvekod guest » 17 led 2012 18:13

s těma písmenama - v každým OS (Xp/win7) je to jinak (nevím proč ale je to tak):

když mám spuštěný XP:
-tak OS XP je na (C:), (D:) jsem před instalací vyhradil pro win7 (který tam teď jsou), pak mam ještě (E:), (F:), (G:) ale ty nejsou podstatný
-jinak mám v PC celkem 3 HDD: HDD1= (C:) + (G:), HDD2= (D:) + (E:) HDD3= (F:)

když ale spustím win7:
-hned po instalaci to bylo tak: na (C:) win7, (F:) XP a další disky jinak popřeházeny
-já to upravil tak že na D:/ jsou teď XP, další disky jsem přejmenoval podle toho jak to mám v XP aby v tom nebyl bordel

takže rozdíl je ten že vždy danej spuštěnej OS je jakože na disku (C:) - když zpustím XP tak je (C:) XP a (D:) win7 a když spustím win7 taj je na (C:) win7 a na (D:) (win7 si to upravil k obrazu svému, že (D:) si přejmenoval na (C:) kvůli nějaké hiearchii?), každopádně při instalaci jsem označil instalaci na disk (D:).
tak snad je to už teď jasnější..

Sebekriticky přiznávám, že teď tomu nerozumím vůbec :lol: a myslím, že tenhle bordel je příčinou problémů.

filatelik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod filatelik » 17 led 2012 18:26

zkráceně takhle: když spustím XP, tak je OS XP uvedenej že je na disku (C:) a win7 na jiným, když ale spustím win7, tak je OS win7 uvedenej že je taky na disku (C:) a XPčka na jinym (fyzicky by měl být ale každej operační systém na jiným disku). tak snad je to už teď aspoň trochu zřetelný :)
Blue Spirit - pevně doufám že to není příčinou problémů :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”