Zdravím.
Ne, že by to něco měnilo, ale při čisté instalaci Windows 7 mě zarazilo, že mi systém nenabídl, abych si vybral internetové prohlížeče (což bylo Microsoftu nařízeno a k čemu skutečně došlo při předchozím oživování W7 v notebooku), které chci nainstalovat, a místo toho sám natvrdo nainstaloval IE8.
Stalo se to už někomu?
Windows 7 mi nenabídl internetové prohlížeče
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 7 mi nenabídl internetové prohlížeče
Provedl jsi aktualizaci systému?
Life's too short to remove USB safely.
Byla to čistá instalace, pak si Windows hned stáhl ňáký aktualizace.
Ten IE se tam ale vůbec nemá instalovat v rámci vidlí, ne? Rozhodně ne automaticky.
Ten IE se tam ale vůbec nemá instalovat v rámci vidlí, ne? Rozhodně ne automaticky.
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
W7 má v základu automaticky IE8. Po instalaci aktualizací se nainstaluje tzv. "ballot screen" s výběrem prohlížečů.
Life's too short to remove USB safely.
To je ňáký divný, ne? Proč by se W ptaly, jakej tam chci prohlížeč, když už by tam byl nainstalovanej.
Pokud si dobře pamatuju rozhodnutí soudu, tak ten právě Microsoftu zakázal, aby instaloval IE automaticky v rámci Windows. Ten dodatečnej "ballot screen" byl, pokud vím, pouze přechodný řešení.
Když jsem koupil noťas s OEM W7, IE v něm nebyl a při aktivaci W7 vyskočilo okno s nabídkou asi 12 prohlížečů, včetně IE. To stejný jsem čekal i teď, tak mě to překvapilo.
Pokud je to standardní chování, tak OK, akorát nechápu, proč ten rozdíl tehdy a teď.
Pokud si dobře pamatuju rozhodnutí soudu, tak ten právě Microsoftu zakázal, aby instaloval IE automaticky v rámci Windows. Ten dodatečnej "ballot screen" byl, pokud vím, pouze přechodný řešení.
Když jsem koupil noťas s OEM W7, IE v něm nebyl a při aktivaci W7 vyskočilo okno s nabídkou asi 12 prohlížečů, včetně IE. To stejný jsem čekal i teď, tak mě to překvapilo.
Pokud je to standardní chování, tak OK, akorát nechápu, proč ten rozdíl tehdy a teď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 4165
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
09 čer 2025 13:19
-
- 8
- 5207
-
od kecalek
04 zář 2024 16:03
-
-
Bezplatná Proton VPN je již dostupná i pro prohlížeče založené na Firefoxu a Chrome
od postcd » 15 srp 2024 14:39 » v Web-tipy a vaše weby - 0
- 3153
-
od postcd
15 srp 2024 14:39
-
-
- 6
- 8190
-
od zeus