Dobrý den,
mám nově nainstalované win7 (bez SP1), tudíž spoustu aktualizací před sebou. Některé se stáhly a nainstalovaly. Hned další den mě ale stahování začalo brát většinu výkonu CPU, dle správce úloh procesem "trustedinstaller.exe", který jsem vypnul a nastavil stahování a instalaci aktualizací manuálně. Při následném příkazu stažení instalací se klasicky objeví progress bar a zdá se, že se aktualizace normálně stahují, akorát s tím problémem, že je zde stále 0% a nestahuje se vůbec nic. Nechal jsem to takhle běžet i několik hodin, zkoušel jsem vypínat firewall i antivir ale tam problém asi nebude. Ruku v ruce při tom běží stále již výše zmiňovaný proces "trustedinstaller.exe" znemožňující na PC jakoukoliv práci.
Dále se mi stává, že se tento proces spustí i bez spuštění aktualizací a musím ho násilně přes správce úloh vypínat.
Když kliknu na ikonku vypnout PC, zobrazí se mi při tom, že se nainstalují již stažené aktualizace - takhle se PC rádoby vypíná, a to velice dlouho - s hláškou "probíhá instalace aktualizací 1 ze 4" ale nic dalšího se neděje (takhle jsem to nechal běžet i několik hodin ale nikam se to nepohlo), únikem byl nakonec pouze tvrdý restart. Když ale počítač nevypnu ale jen restartuji tak se mi zobrazí při vypínání další hláška, přibližně: probíhá konfigurace systému windows, prosím nevypínejte počítač. Tahle konfigurace probíhá zpravidla tak 1,5 -2 hodiny, než se počítač skutečně restartuje (už 2x se tak stalo po sobě). Je to celý nějaký zasekaný.
Problém týkající se impotentích aktualizací a problémů s tím souvisejících jsem se pokusil řešit staženou aplikací Microsoft Fix It, která mi po stažení napsala, že našla problém ve Windows Update a že se jej pokusí opravit, nakonec se jí to ale nepovedlo, proto jsem se rozhodl napsat sem do fóra.
prosím Vás o pomoc či jakoukoliv radu jak problém vyřešit,
děkuji.
w7: nefungující aktualizace a problém s trustedInstaller.exe Vyřešeno
w7: nefungující aktualizace a problém s trustedInstaller.exe
Naposledy upravil(a) filatelik dne 27 led 2012 18:43, celkem upraveno 1 x.
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: w7: nefungující aktualizace a problém s trustedInstaller
Kterou verzi WIN 7 máš?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: w7: nefungující aktualizace a problém s trustedInstaller
aha, to jsem zapomněl uvést, je to: Windows 7 professional 64 bit
ještě bych mohl uvést, že jsem se to už trochu snažil řešit a nejblíže vyřešení bylo to, že jsem v nouzovém režimu přepsal složku C:\Windows\SoftwareDistribution a po restartu se restartoval i windows update tak že po znovuspuštění aktualizací už se začlo něco stahovat ale zamrzlo to 49% procentech, dál ani rána... (problém přetížení s trustedinstallerem tam byl ale pořád...)
ještě bych mohl uvést, že jsem se to už trochu snažil řešit a nejblíže vyřešení bylo to, že jsem v nouzovém režimu přepsal složku C:\Windows\SoftwareDistribution a po restartu se restartoval i windows update tak že po znovuspuštění aktualizací už se začlo něco stahovat ale zamrzlo to 49% procentech, dál ani rána... (problém přetížení s trustedinstallerem tam byl ale pořád...)
NTBK : LENOVO IdeaPad Y510p, CPU : Intel Core i7 4702MQ Haswell, RAM : 16GB, VGA : 2x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB SLI, HDD : SSD 256GB Transcend + HDD 2TB WD Black, monitor : 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, OS : Windows 10 64-bit
Re: w7: nefungující aktualizace a problém s trustedInstaller Vyřešeno
tak problém je vyřešen a třeba to bude vodítkem pro další, co budou mít podobný problém: všechny aktualizace, včetně SP1 jsem stáhl a nainstaloval manuálně a poté vše již začlo běžet jak má...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3301
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
28 srp 2024 19:35
-
- 2
- 2827
-
od kecalek
27 črc 2024 13:30
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 4048
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
-
-
Aktualizace pro Windows Security platform – KB5007651
od mmmartin » 06 úno 2025 15:29 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 10283
-
od mmmartin
21 úno 2025 17:21
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2587
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”