Problém s XP SP3, vypínají dlouho předlouho, cca 3 minuty.
PC je čisté, bez virů. Všechny nepotřebné služby vypnuty, položek po spuštění minimum.
PC jinak běhá jak blesk, jen to vypnutí trvá děsně dlouho. Nemáte tip, kde to nějak natvrdo nastavit na hned, aby to na nic nečekalo?
Díky P.
Ixpéčkům trvá vždycky moc dlouho, než se vypnou *
Ixpéčkům trvá vždycky moc dlouho, než se vypnou *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 20 bře 2012 22:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypínání XP“. Vypínání co? Vypínání se vypíná? Nevypíná? Chceš je vypnout a nevypínají se? Vypínají se samy, ale ty je vypnout nechceš? Z nadpisu nebylo poznat, na co se vlastně ptáš.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypínání XP“. Vypínání co? Vypínání se vypíná? Nevypíná? Chceš je vypnout a nevypínají se? Vypínají se samy, ale ty je vypnout nechceš? Z nadpisu nebylo poznat, na co se vlastně ptáš.
-
- Pohlaví:
Re: Ixpéčkům trvá vždycky moc dlouho, než se vypnou *
Vypíná se Firewall, vypíná se prohlížeč, antivir skype ad?
Prohlžeč se vypne hned, skype, antivir atd nemám. Jen spybot a ten vypnu manuálně.
Můžeš v BIOSu nastavit tvrdý vypnutí po stisknutí power tlačítka ale to se rovná odpojení od sítě (rychlý to ale je
)
Taky se mi to stalo, nepomohla ani reinstalace, vyřešil jsem to až čistou instalací.

Taky se mi to stalo, nepomohla ani reinstalace, vyřešil jsem to až čistou instalací.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
To je pitomost, ukončovat na tvrdo programy!
Všechno se ukončí, napíše to vypínám a pak modrá obrazovka asi 3 minuty, pak teprve konec.
Je možné, že jsi někde (nějakým tweakovacím nástrojem) nastavil, aby se před vypnutím přemazal swap.
Případně si stáhni Process Explorer a při vypínání sleduj procesy, které zůstávají viset. Takhle bys mohl na viníka přijít poměrně snadno. Mně se třeba v práci ukončuje Opera, kdykoli jí vypínám, tak dvě až tři minuty (mám v ní poštu a počítač je stará hajtra).
Případně si stáhni Process Explorer a při vypínání sleduj procesy, které zůstávají viset. Takhle bys mohl na viníka přijít poměrně snadno. Mně se třeba v práci ukončuje Opera, kdykoli jí vypínám, tak dvě až tři minuty (mám v ní poštu a počítač je stará hajtra).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky za tip, ale jak mám sledovat při vypínám procesy, když se všechno automaticky zavře a zůstane jen modrý okno? Tj. Process Explorer taky...
Pravdu díš, to mě nenapadlo. Já tu Operu totiž sleduju tak, že ji vypínám před vypnutím počítače. Mám totiž Windows nastavené tak, aby všechny programy, procesy a služby ukončily, v horším nemilosrdně odstřelily, pokud zůstanou při vypínání viset; možná to není úplně čisté, ale jestliže si zvyknu programy, kterým to vadí (v tomto případě to Opera jednoznačně je) vypínat ručně, nemohu si stěžovat.
jak něco takového udělat v nainstalovaném systému ti ale neporadím, protože jsem toho dosáhnul předinstalační úprvou v nLite.
Možná že bys něco našel v prohlížeči událostí (Pravým myšítkem na Tento počítač / Spravovat / Prohlížeč událostí).
A teď se mi podařilo dohledat, jak zjistíš, jestli se ti při vypínání nemaže pagefile.
Podívej se do registrů (regedit), jestli máš v
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
položku ClearPageFileAtShutdown
a pokud má hodnotu 1, změň ji na 0.
(našel jsem na www.adminxp.cz/faq/index.php?id=48)
jak něco takového udělat v nainstalovaném systému ti ale neporadím, protože jsem toho dosáhnul předinstalační úprvou v nLite.
Možná že bys něco našel v prohlížeči událostí (Pravým myšítkem na Tento počítač / Spravovat / Prohlížeč událostí).
A teď se mi podařilo dohledat, jak zjistíš, jestli se ti při vypínání nemaže pagefile.
Podívej se do registrů (regedit), jestli máš v
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
položku ClearPageFileAtShutdown
a pokud má hodnotu 1, změň ji na 0.
(našel jsem na www.adminxp.cz/faq/index.php?id=48)
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Takže po zkoumání protokolu událostí a výstrah systému jsem vypnul službu Windows installer a pc vypíná za 10 sekund....
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”