Optimalizace PC

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mad_mik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Optimalizace PC

Příspěvekod mad_mik » 23 bře 2012 09:34

Zdravím,

po nákupu nové grafické karty jsem dal na doporučení a zformátoval celé PC a nainstaloval vše znovu. Nahrál si zpět potřebné i nepotřebné prográmky a PC mě nyní běhá o dost pomaleji než má. Včera se mě dokonce při hře a použití alt-tab sekalo video z youtube

Chci se zeptat jestli mě někdo může poradit:
1. Co vše nechat zaplé ve Start up Windows? (tím myslím jestli má smysl nechávat tam programy jako Itunes, Quicktime Apple push adobe manager, java updater atd., Itunes a spousta dalších programů stejně zapínám až potřebuji takže nevím k čemu to tam je.

2. Jak a co dále nastavit aby vše běhalo jak má :)

3. v task manageru mě stále běhá "nečinné procesy systému" na průměru 70% (je to v pořádku?) a dále Firefox plugin container 25% (plugin mám jen WM a avast web rep)

vyjma toho nahoře může mě někdo doporučit nějakého providera internetu v Praze 10? O2 nechci a UPC mám, ale z 25Mb/s mě běhá někdy 5Mb (UPC má prý údajně vše ok)

Vím, že by mě určitě pomohl SSD disk, ale na ten teď nemám peníze tak ho prosím ani nedoporučujte

Díky za případné rady

... ještě mě napadlo, že se v PC objevil AMD dual core optimizer mám ale Procesor Intel

...... Používam Windows 7 64bit Prof. vše legální

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Optimalizace PC

Příspěvekod petr22 » 23 bře 2012 10:35

Co se tyce pripojeni od UPC - skus stahnout ze site UPC z jejich FTP nejake ISO distribuce linuxu - jaka bude prenosova rychlost. Osobne neznam lepsiho providera z hlediska nabizenych sluzeb nez je UPC (predpokladam, ze jina kabelova sit v miste neni, tudiz UPC ma nejlepsi moznosti).

U tehle rychlych internetu se lze dostat do stavu, kdy nestihaji sitove prvky - videl jsem na siti UPC pripojeny starsi routrik, jehoz cpu bylo neustale na 100% jakmile se zacal pres nej stahovat soubor, coz omezovalo rychlost na 1 MB/s. Ze strany UPC bylo taktez vse v poradku.

mad_mik
nováček
Stav:

Příspěvekod mad_mik » 23 bře 2012 10:48

Vzhledem k tomu, že UPC sváděla chybu na můj router tak jsem router vyměnil už potřetí. V současné době používám router od Belkina F5D8236-4 v2 svého času přes 2tisíce. V té době podle mě nebylo nic rychlejšího (v dostupné cenové kategorii) a nemyslím si, že by byl router nějaký pomalý.

Možná se pletu

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 bře 2012 13:30

Nečinné procesy, znamenají nečinnost, čili momentálně nic nezatěžují. Programy, které nepotřebuješ spouštět ihned při startu a používáš je jen občas, není potřeba spouštět se startem PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”