Ahojte ľudia, robil som si inštaláciu Win7 nanovo, ale narazil som na menší problém. Ak je to v nesprávnej kategórii tak sa ospravedlňujem, ale týka sa to Windows 7 a softvérov.
Mám jeden disk, ktorý som mal rozdelený na 500GB a 100GB, pôvodne som mal Win7 na 500GB, ale chcel som si dať Win nanovo, tak som vložil CD a naformátoval 100GB nanovo, a nainštaloval som tam Win7. Potom po nejakých únavných úkonoch sa mi podarilo cez boot rýchlo sformátovať 500GB...
Takže teraz to vyzerá takto: Mám OS Win7 na 100GB, a prázdny (nenaformátovaný) 500GB. A tu je problém - chcem naformátovať ten disk, píše mi že systém Windows nemohol dokončiť formátovanie. Zrejme je to preto, že mám označený tento Disk C (100GB) ako logický, a ten druhý ako systémový. Pritom mi pri štarte PC bootne tento Windows bez problémov.
Chcel by som teda nastaviť tento 100GB logický disc ako systémový, a ten druhy ako logický. Dá sa to?
Ďakujem za každé odpovede...
Primárne a systémové partície
-
- Pohlaví:
Re: Primárne a systémové partície
Bootovat lze jen z primární partition. Můžeš zkusit nějaký program pro práci s partition a převést partition na primární. Formát nejde proto, že z boot sektoru primární partition se zavádí systém umístěný na logické. Úplně správně je partition primární a rozšířená a v rozšířené lze vytvořit logiský disk(y).
Aha, ďakujem a môžeš mi poradiť nejaký soft a kroky kde by som to mohol nastaviť? Vieš nevyznám sa veľmi do toho, takže by som ti bol veľmi vďačný
-
- Pohlaví:
já používám parition magic, ten je ale placený. Jinak snad poradí streja google.
Mohl by to umět EASEUS Partition Master.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC do 50 000 Kč, primárně na hraní
od tokiiino » 18 lis 2024 15:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2572
-