Primárne a systémové partície

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

parka7
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Primárne a systémové partície

Příspěvekod parka7 » 24 bře 2012 16:53

Ahojte ľudia, robil som si inštaláciu Win7 nanovo, ale narazil som na menší problém. Ak je to v nesprávnej kategórii tak sa ospravedlňujem, ale týka sa to Windows 7 a softvérov.

Mám jeden disk, ktorý som mal rozdelený na 500GB a 100GB, pôvodne som mal Win7 na 500GB, ale chcel som si dať Win nanovo, tak som vložil CD a naformátoval 100GB nanovo, a nainštaloval som tam Win7. Potom po nejakých únavných úkonoch sa mi podarilo cez boot rýchlo sformátovať 500GB...

Takže teraz to vyzerá takto: Mám OS Win7 na 100GB, a prázdny (nenaformátovaný) 500GB. A tu je problém - chcem naformátovať ten disk, píše mi že systém Windows nemohol dokončiť formátovanie. Zrejme je to preto, že mám označený tento Disk C (100GB) ako logický, a ten druhý ako systémový. Pritom mi pri štarte PC bootne tento Windows bez problémov.

Chcel by som teda nastaviť tento 100GB logický disc ako systémový, a ten druhy ako logický. Dá sa to?

Ďakujem za každé odpovede...

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Primárne a systémové partície

Příspěvekod Uziv00 » 24 bře 2012 17:02

Bootovat lze jen z primární partition. Můžeš zkusit nějaký program pro práci s partition a převést partition na primární. Formát nejde proto, že z boot sektoru primární partition se zavádí systém umístěný na logické. Úplně správně je partition primární a rozšířená a v rozšířené lze vytvořit logiský disk(y).

parka7
nováček
Stav:

Příspěvekod parka7 » 24 bře 2012 17:12

Aha, ďakujem a môžeš mi poradiť nejaký soft a kroky kde by som to mohol nastaviť? Vieš nevyznám sa veľmi do toho, takže by som ti bol veľmi vďačný

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 24 bře 2012 17:38

já používám parition magic, ten je ale placený. Jinak snad poradí streja google.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 bře 2012 19:08

Mohl by to umět EASEUS Partition Master.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”