Dobrý den.
Včera bratrovi při spuštění hry vypl PC a od té doby nešel nahodit. Poprvé, co se vypnul, tak napsal Overlocking failed a opět se vypl. Při dalších marných pokusech spustit počítač už tohle nenapsal, prostě se jenom snažil spustit a při načítání Vítejte se vždy vypnul. Řekl jsem si tedy, že to nechám na zítřek, jelikož ráno je moudřejší večera a dnes jsem to zkusil znovu, ale neúspěšně. Dnes už nenajede ani BIOS a vypne se. BIOS najede pouze po úplném vypojení PC ze sítě a znovuzapojením, kdy se počítač spustí, najede BIOS, který ovšem nejde spustit. Napadlo mě že by to mohlo být i ve zdroji... Prosím o radu.
Děkuji za pomoc.
Nelze rozjet PC - prosím o radu
-
- Pohlaví:
Re: Nelze rozjet PC - prosím o radu
Pokud pomáhá vypojení ze síťe 230V je zdroj podezřelý. Vy jste taktovali? Vyndej na 10 minut baterku na desce.
Při vypnutém PC!
Při vypnutém PC!
Netaktovali, ani nevím, jak se to dělá 

-
- Pohlaví:
Vyndej tu baterku a koukni na desku jestli tam nejsou vyteklé kondenzátory.
Jak tak koukám, tak tam vyteklé kondenzátory nejsou, zkusil jsem vytáhnout a zapíchnout síť a nějakým zázračným způsobem se mi podařilo rozjet BIOS, napsalo mi to Overlocking failed and Overvoltage failed...a s tou baterkou jsem to zkoušel, nevím čemu to mělo pomoct..
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Dub 2012 15:22) ---
Nyní jsem si všiml , že mi to nabídlo možnost set default values, tak jsem to použil a PC se mi momentálně načítá, takže vypadá že jede. Nevíte prosímvás, jak se tohle mohlo stát ? Mohl to způsobit virus v pc ? Chtěl bych to vcelku vědět, abych tomu mohl propříště předcházet.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Dub 2012 15:22) ---
Nyní jsem si všiml , že mi to nabídlo možnost set default values, tak jsem to použil a PC se mi momentálně načítá, takže vypadá že jede. Nevíte prosímvás, jak se tohle mohlo stát ? Mohl to způsobit virus v pc ? Chtěl bych to vcelku vědět, abych tomu mohl propříště předcházet.
-
- Pohlaví:
Tak tu baterku si venku dlouho neměl. Pokud vyndáš baterku, Bios "zapomene" na tvoje nastavení a vrátí se do továrního nastavení. Totéž dělá i default values, což ale vždy nefunguje.
Asi budeš muset nastavit čas a datum.
Asi budeš muset nastavit čas a datum.
takže PC se po chvilce opět vypl a nejde již znovu nahodit ani BIOS, jelikož se PC po opětovném spuštění vypne ještě před načtením BIOSu..
-
- Pohlaví:
Jaké jsou komponenty PC a jaký zdroj? Značka a W.
Komponenty v PC jsou v popisu mojeho PC a RAM je 2048 MB Kingston 533 MHz, zdroj je "zřejmě" Eurocase EC 400 Wattový. To "zřejmě" proto, že je napsaný docela nečitelným písmem.
Naposledy upravil(a) tomas1337 dne 04 dub 2012 15:55, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Na to co máš v popisu zpravidla nikdo nekouká, protože nikdo neví zda píšeš o tom samém PC. Mimochodem v popisu nic o zdroji není.
Ne, zdroj jsem napsal zde o pár komentářů výše.
-
- Pohlaví:
Asi jsem slepej ale o zdroji krom tohoto
Pokud nepomůže viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956 a stále se to vypíná, pak bych tipoval na ten zdroj. Ale mate mne ta hláška o přepětí.
nic nevidím.droj je "zřejmě" Eurocase EC 400 Wattový. To "zřejmě" proto, že je napsaný docela nečitelným písmem
Pokud nepomůže viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956 a stále se to vypíná, pak bych tipoval na ten zdroj. Ale mate mne ta hláška o přepětí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2519
-
od Zivan