hdd nejde instalace
hdd nejde instalace
dobry den mam problem z hdd je to western digital WD 1600JS WD Caviar SE dostal jsem ho od kamose chci na nej nainstalovat Windows xp pri instalaci me pc hlasi ze nenasel zadny disk na internetu jsem vicetl ze k instalacce xp musim pridat ovladac na sata disk nemuzu podle typu zadny najit muze mi nekdo poradit jak se da ten disk rozchodit nebo otestovat jestli je vadny nebo ne je me ho lito zahoditpredem dik za rady
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: hdd nejde instalace
Nezahazovat. Jen v BIOS přepni SATA režim z AHCI na IDE. Někde to je jako Native Sata Enable/Disable, jinde zase jako SATA IDE/AHCI, apod.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To je samozřejmě jedna možnost, je to cesta nejmenšího odporu a svůj účel to splní. Druhá možnost je poprat se s tím (preferuju ;) a ten AHCI ovladač k tomu dodat. K tomu je potřeba znát model základní desky.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já naopak ne, protože je s tím více práce než užitku. Navíc XP neumí pracovat s AHCI nativně - což už plyne z instalace systému v tomto režimu, takže přínos nulový.
samozrejme dekuji za rady ale jeste mam jednu otazku mam jeden disk 80gb na ten bych dal windows xp ten slape normalne pridal bych ten druhy 160gb ale na ukladani jako D ale potrebuji ten druhy v tom pc rozhybat nejak moc do toho nevidim mam strach kdyz prepnu to v tom biosu tak co udela ten disk 80gb muzete jeste poradit predem diky
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten menší je taky sata?http://www.jiribrejcha.net/2007/08/instalace-windows-xp-na-sata-disk-ci-raid-bez-diskety/
Po instalu připoj ten druhý a naformátuj ho na NTFS.
Po instalu připoj ten druhý a naformátuj ho na NTFS.
no prave ze ten druhy fungoval hned nic jsem nemusel prepinat takasi ne
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A ten sata-připojíš ho vůbec?Co tam máš za desku?
no pripojim kdyz jsem na nej skousel inst. xp ukaze to disk neznamy a kapacitu disku tod vse ta deska je MAINBOARD P4 PB 400
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak co chceš dělat?Jestli instal OS na ten malej tak ho nainstaluj-ovladače máš?Je to tahle deska?http://www.via.com.tw/en/products/mainboards/others/p4pb_400.jspPokud chceš instalovat na ten druhý tak odkaz na postup jsem dal.Pokud ho budeš mít jen jako druhý tak po instalu na menší OS+všechny ovladače a pak připoj druhý a zformátuj ho na NTFS.Pokud ho neuvidíš normálně tak jdi do správy disků.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Problém s AHCI je pouze při instalaci na SATA disky. Jakmile připojíš pod XP SATA disk, jede normálně bez jakéhokoliv přepínání.
OT: Ehm ... svého času jsem XPčka v AHCI režimu používal a vidím minimálně jeden velmi přínosný efekt: disk lze urvat i připojit za chodu :) Používal jsem to poměrně často.d1amond píše:Já naopak ne, protože je s tím více práce než užitku. Navíc XP neumí pracovat s AHCI nativně - což už plyne z instalace systému v tomto režimu, takže přínos nulový.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2435
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21