Zdravím,
mám v notebooku dva disky.Na jednom mám Win XP a na druhý chci dostat Win7.Nemám DVD mechaniku,protože místo ní mám ten druhý disk.Vytvořil jsem tedy flashku s Win7,ale když v notebooku nastavim bootování z USB tak se nic neděje.Chvilku se zobrazí úvodní obrazovka IBM a potom skočí černá obrazovka a v lévém horním rohu je bílá pomlčka.Jde tedy nějak z prostředí Win XP nainstalovat na druhý disk Win7 právě z té flashky?
Instalace Win 7 z Win XP Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace Win 7 z Win XP
Flesku jsi vytvarel v XP? To by mohlo znamenat, ze tam neni spravny bootsector.
Jinak instalace se spousti prekvapive pomoci setup.exe z te flesky. Presto je mozne, ze nepujde (64-bit) nebo povoli pouze upgrade XP.
Jinak instalace se spousti prekvapive pomoci setup.exe z te flesky. Presto je mozne, ze nepujde (64-bit) nebo povoli pouze upgrade XP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš k dispozici ISO image s instalací W7, tak vytvoř boot flash tímto nástrojem
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/
Pokud ani potom nenabootuješ nic, tak neumí laptop bootovat s touto flashkou.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/
Pokud ani potom nenabootuješ nic, tak neumí laptop bootovat s touto flashkou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zkusil jsem vytvořit flashku s Win XP a taky to nenabootuje.Poraďte prosím nějakej způsob jak na ten disk dostat Windowsy.
Zkusil bych nakopírovat instalaci W7 na disk někam do složkytřeba C:\W7.Restartoval počítač a přřed startem winXP se klávesou F8 přepnul do režimu jen MSDOS a z příkazovýho řádku spustil instalaci Win7 -pozor aby nedošlo k inovaci systému XP !
Zkoušim nainstalovat nejprve Win XP.Zkopíroval jsem jeho soubory na disk.Dám spustit instalaci a když si dám rozšířený možnosti v nastavení instalace,tak můžu zatrhnout políčko,aby se mně to v průběhu instalace zeptalo,kam chci systém nainstalovat.Zajímá mě, zda když toto políčko zatrhnu a pak vyberu instalaci na ten čistý disk,zda mi to nezformátuje nebo nějak nepoškodí i můj dosavadní disk,se kterým nechci aby se něco dělalo?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2440
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21