Ahoj,
dnes se mi do ruky dostal NTB compaq nx9020, kterému padly Widle. Majitel chtěl rovnou reinstalaci, takže důvod proč jsem nehledal.
Tak jsem tedy začal a hned na začátku jsem se seknul. Po formátování disku (jak klasicky tak i rychle) mi vyskočí chyba, že daný oddíl nelze použít. Tak jsem tedy nabootoval PartedMagic a zjistil jsem, že z disku opravdu zmizeli všechny soubory, ale zůstal bez souborového systému. Spustil jsem kontrolu disku a nedopadl moc dobře, testem sice prošel, ale vadné sektory má...(životnost je 1610 hodin = 67dní) Ale určitě by mohl ještě chvilku vydržet.
Tak jsem si říkal, že instalaci udělám ručně.
1)Naformátoval jsem disk (NTFS)
2)Nahrál instalační soubory na disk
No a ostřílený borec už asi ví, že je tam něco špatně. Při zkoušce mého plánu jsem dostal známou hlášku BOOTMGR is missing.
Na disku Hiren's Boot CD programy na vytvoření GRUBu jsou, ale nevím jaké parametry mám zadat.
Mohl by mi někdo poradit, popřípadě říct, že to tak nejde a proč?
Instalace XP trošku jiným způsobem
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Instalace XP trošku jiným způsobem
Obávám se že na ten disk nemá cenu něco instalovat. Zkusil si opravu chkdsk /r ?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) Za velkou NTFS si dej malou FATku (~1GB) a na ni si nahrej i386 z inst.CD
2) Instalaci spustis z DOSu (nahrej si smartdrv.exe!)
nebo (radeji)
A) disk PORADNE zkontroluj v jinem PC
B) instalaci spustis v jinem PC (winnt32.exe /syspart) a pak pokracujes v ntb
2) Instalaci spustis z DOSu (nahrej si smartdrv.exe!)
nebo (radeji)
A) disk PORADNE zkontroluj v jinem PC
B) instalaci spustis v jinem PC (winnt32.exe /syspart) a pak pokracujes v ntb
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel, disk má jiný konektor (socket?) než je sATA nebo IDE takže bohužel nemám možnost disk připojit k jinému zařízení. Chkdsk jsem provedl, bez úspěchu. Ale povedlo se mi udělat instalaci na způsob Zeuse v prvním kroku. Dokonce jsem se do ní i dostal, ale při načítání dostanu chybu BSOD UNMOUTABLE_BOOT_VOLUME (STOP: 0x000000ED), takže tím pádem to má podle mě disk spočítaný. Co se týče toho, jestli má cenu na ten disk zkoušet něco instalovat... Jde o to, že jsem ho dostal na opravu a nechci ho dát majiteli na zpět ze slovy: "Nejde, a už nikdy nepůjde".
Jinak, nevím jestli něco takového existuje, ale když je program který najde špatné sektory na disku, není náhodou i nějaký, co by ty dané sektory zablokoval, tak aby nemohli být používané?
Jinak, nevím jestli něco takového existuje, ale když je program který najde špatné sektory na disku, není náhodou i nějaký, co by ty dané sektory zablokoval, tak aby nemohli být používané?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je tam klasicky disk s 44pin IDE, jsou bud redukce na IDE do PC(40pin) ci na USB.
Vadne sektory 'zablokujes' bud uplnym formatem nebo chkdsk /r na existujicim oddilu.
Na HBCD je mj. i winntsetup, ale jsou tam i nastroje na provereni kondice disku - zkus neco od vyrobce disku ci SeaTools.
Vadne sektory 'zablokujes' bud uplnym formatem nebo chkdsk /r na existujicim oddilu.
Na HBCD je mj. i winntsetup, ale jsou tam i nastroje na provereni kondice disku - zkus neco od vyrobce disku ci SeaTools.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2443
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21