řeším problematiku sdílení tiskárny ve Windows 7. Po domácí síti mě to jde, ale chci docílit, abych mohl tisknout z kterékoli IP třeba z druhé strany světa :) Takže když bude tiskárna u mě doma připojená k win 7, počítač zaplý a tiskárna online, dokážu na dálku vytisknout dokument odkudkoli. Teď neřeším například zneužití cizích, tj. nutnost zaheslovat či tak. Jde mi o ten princip. Za rady budu rád, možnost forwardu portů samozřejmě mám
Sdílení tiskárny po IP (možnost tisku z jiné IP)
Sdílení tiskárny po IP (možnost tisku z jiné IP)
Zdravím,
řeším problematiku sdílení tiskárny ve Windows 7. Po domácí síti mě to jde, ale chci docílit, abych mohl tisknout z kterékoli IP třeba z druhé strany světa :) Takže když bude tiskárna u mě doma připojená k win 7, počítač zaplý a tiskárna online, dokážu na dálku vytisknout dokument odkudkoli. Teď neřeším například zneužití cizích, tj. nutnost zaheslovat či tak. Jde mi o ten princip. Za rady budu rád, možnost forwardu portů samozřejmě mám
Díky všem

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Re: Sdílení tiskárny po IP (možnost tisku z jiné IP)
Naforwarduj veškerou komunikaci na svůj PC. Pak na něj můžeš přistupovat přes \\Veřejná_IP\
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Takže té tiskárně přiřadit nějaký port a ten pak forwardovat? Nebo co konkrétně? :) Díky
-
zeus
- Elite Level 10.5

- Pohlaví:

- Stav:
Nejsnazsi je pripojit se primo na svuj PC pres Vzdalenou plochu ci podobny program (VNC, TeamViewer) a tisknout z nej.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Tiskárně nic nepřiřazovat. Nejlépe nastavit DMZ na PC z routeru
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak DMZ jsem nastavil na IP počítače s windows 7 a tiskárnou, ale z jiné IP nejde se na počítač (tiskárnu) vůbec připojit. Jak tedy řešit dál? Popř. je nějaká aplikace jakoby print server, kam bych připojil tu tiskárnu a fungovalo to podobně jako třeba web server nebo ftp server?
Díky 
-
zeus
- Elite Level 10.5

- Pohlaví:

- Stav:
Mas povoleno sdileni te tiskarny?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Addon nebo jiné řešení pro odstranění „Popularních vyhledavání“ na mobilních zařízeních Příloha(y)
od Daminekkkk » 23 čer 2025 18:22 » v Vše ostatní (sw) - 0
- 5164
-
od Daminekkkk
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 18:22
-
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 7885
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
- 0
- 3302
-
od Vítek Pokorný