Modrá smrt při bootu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Orodan
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Modrá smrt při bootu

Příspěvekod Orodan » 27 čer 2012 19:47

Zdravím, no prostě už mě štvalo, jak jsem měl plný disk, tak jsem se rozohdl pro celou defragmentaci a znovu nabootování Windowsu XP. Nedělal jsem to poprvní, takže jsem věděl co a jak mám udělat, ale najednou mě zarazila jedna věc. Když jsem to z poloviny nabootoval, tak při restartu PC mi to hodilo modrou smrt, nevím jestli je to RAMkama nebo cdčkem, tak jsem to ihned znovu rebootoval, to už se mi to celé načetlo do windowsů a začal jsem instalovat ovladače. No to bych měl, ovladače od grafické karty byly úspěšně nainstalovány a samozřejmě to chtělo restart. Tak proč ne jsem si řekl. Dal jsem restart, ale co se snestalo. Napsalo mito, že Systém Windows je poškozen, zkuste vložit CD nebo DVD do mechaniky a v menu opravit pomocí klávesy "R". Vše jsem udělal, opravil, ale windows nenaběhl a hodil error znovu ten stejný. Tak jsem to znovu rebootoval a defragmentoval a poté co jsem to celé nainstaloval (chyběla mi asi minuta do konce) se mi to seklo a asi půl hodiny to stálo na té jedné minutě. Tak jsem to restartnul a hodilo mi to modrou smrt. Tak jsem se už po několikáte ragequitnul a rebootvoal jsem to znova, ale zrada, zase to házalo ty slavné modré smrti, které to háže doposud, piplal jsem se stím asi celou neděli a vůbec jsem tomu nepřišel na zub. Takže se ptám tady, jestli by někdo věděl v čem je problém (mám všechny komponenty nové, kromě HDD, takže je dost pravděpodobné že to bude díky HDD).

Ahoj orodAn.

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Modrá smrt při bootu

Příspěvekod satam » 27 čer 2012 19:57

Nemusí to být HDD. Zkus opravu s použitím instalačního CD, ale ne "přes konzoli", tj. tlačítkem R, ale pokarčuj dál až Ti systém nabídne instalaci, tu odsouhlas, odsouhlas i licenční podmínky (F8) a pak se vyhledají původní "Wéčka" a pak teprve dej opravit!
Jinak pokud máš plný HDD (víc než cca 95%), je třeba ho ne defragmentovat, ale uvolnit - smazat věci, které nepotřebuješ. Pokud se dostaneš pod cca 80% obsazenosti HDD, půjde PC naprosto normálně. Pokud ne, je tam ještě nějaká jiná chyba.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Orodan
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Orodan » 27 čer 2012 20:00

No, důvod hlavní proč jsem to rebootoval, je ten, že když jsem přišel domů (stahoval jsem hry ne Steamu), tak že se kouknu na net, ale bohužel PC byl zasekaný a nemohl se otevřít ani Počítač, prostě nic nešlo. Tak jsem to rebootoval a stalo se to co jsem popisoval.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 čer 2012 20:08

Spíž bych se zeptal zda si nepleteš defragmentaci s formátováním. Pokud máš plný disk, defragmentuješ to a na to znovu plácneš systém, pak to nikdy správně chodit nebude.

Jedině data zazálohovat, disk zformátovat a provést čistou instalaci.

Orodan
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Orodan » 27 čer 2012 20:46

Jejda, chybička, omlouvám se, myslel jsem formátování -_-

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Čer 2012 22:21) ---

Neví někdo co stím? stále nejde :/

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4309
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2242
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”