Přípojení přes kabel ( nechci Wifi ) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bouzek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přípojení přes kabel ( nechci Wifi )

Příspěvekod Bouzek » 09 črc 2012 23:35

Dobrý den,
.. mám problém o němž jsem se, po mnoha hodinách rozčilování, rozhodl se s Vámi podělit.
před nedávnem jsem od strýce dostal starší notebook jehož označení v základu zní pravděpodobně ASUS M51Tseries, v němž byl velmi neohrabaně fungující OS Win Vista obsahujících ze základu řadu nainstalovaný programů o nichž jsem ve většině případů předtím nikdy neslyšel a s nimiž jsem se nikdy nesetkal, tudíž jsem se rozhodl přeinstalovat na mnou zakoupený originální Win 7 (x64), při té příležitosti mi však vypověděly službu některé ovladače. Některé se mi podařilo dohledat přes službu Win Update jiné jsem doinstaloval ručně.

Mojí noční můrou stal se býti pravděpodobně ovladač síťového připojení po němž bych vzhledem k blízkosti svého routeru ve většině případů při nichž doma ntb zapínám chtěl kvůli využití plné ryhlosti svého internetu "pevné připojení přes kabel" a nikoli Wifi o jehož nastavení jsem se toho dozvěděl po internetu sice dost, ale tyto informace mě naprosto nezajímaly.

Někde jsem se dočetl, že pro fungování přes kabel mi v níže uvedeném výpisu údajně chybí řádek s kolonkou připojení k místní síti a že toho důvodem je pravděpodobně špatně fungující ovladač síťového adaptéru.

pripojeni.jpg

proto jsem se rozhodl k aktualizaci síťového adaptéru, avšak Win Updater označil aktualizaci jako neúspěšnou.

adapter.jpg

výsledkem mého hledání síťového ovladače bylo nalezení v lepším případě zmíněného ovladače pro Win Vista v horším nenalezení vůbec.

Rada, kterou od Vás tímto žádám spočívá v nalezení fungujícho ovladače kompatibilního s Win 7 64bit pravděpodobně pro hardwarový prvek definovaný prográmkem EVEREST Home jako Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) a definováním jeho přesné instalace (pokud možno co nejsrozumitelněji pro pc samouka, jenž není znalý všech odborných termínů nebo graficky krok po kroku), tak abych mohl dokázat vytvořit a nastavit prvek svého "pevného připojení" a dokázat tak využít plných kapacit za něž platím svému poskytovateli internetu.

Předem děkuji za jakoukoliv radu a pokud by bylo s tímto příspěvkem cokoliv v nesouladu s pravidly fóra, tak se to po Vašem upozornění samozřejmě pokusím napravit.

Přeji hezký den .. :D
Naposledy upravil(a) Bouzek dne 10 črc 2012 14:57, celkem upraveno 2 x.

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Přípojení přes kabel ( nechci Wifi )

Příspěvekod CrasherKill » 09 črc 2012 23:50

Vítej na PC-Help

Zkoušel jsi nainstalovat ovladač pro Vistu 64 bit? Někdy ovladače na Vistu fungují i na sedmičkách.
Jinak by to chtělo zjistit přesnější typ notebooku zda je to M51A, M51E, M51Kr, M51SE, M51Sn, M51Sr, M51Ta, M51Tr, M51Va, M51Vr
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Bouzek
nováček
Stav:

Příspěvekod Bouzek » 10 črc 2012 00:06

Pro upřesnění šťítek hlásí následující _ M/B Version: M51TA

Co se týče Vistového ovladače tak jsem zatím nenalezl žádný na něž by můj ntb zareagoval pozitivně resp.ve dvou případech se nezamlouval antiviru a v případě třetím mě updater upozornil na to že se instalace nezdařila .. stejně jako jeho vlastní pokusy jenž jsem spouštěl předtím.

Měl by jste tip na nějaký prověřený nejlépe český server na němž se dají downloadovat aktualizace (podpora ASUSu mě ve vyhledávání zadávaného komponentu neposkytla žádné nalezené softwérové ani jiné prvky.

zik9
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zik9 » 10 črc 2012 00:13

A zkoušels hledat tady? :) support.asus.com/download/
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Bouzek
nováček
Stav:

Příspěvekod Bouzek » 10 črc 2012 00:24

obávám se že zkoušel pokud tedy

asus.cz -> servis -> podpora -> ke stažení

není něco jiného ? ale pravděpodobně není .. je sice možné, že jsem špatně zadal vstupní parametry avšak myslím, že i tak, pakliže by to server obsahoval, by k uživateli mělo z vyhledávání naskočit alespoň něco.

co se té Visty týče tak jsem za posledních pár minut zkusil pár dalších co jsem našel a opět to končilo hláškou:
This version is for Windows Vista only. For other version of Windows, please use the other platform ethernet driver installer.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 10 črc 2012 01:08

A co třeba stránky výrobce síťového adaptéru, co?
Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program 7.058
To je první místo, kam máš koukat.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Bouzek
nováček
Stav:

Příspěvekod Bouzek » 10 črc 2012 15:41

Po včerejšku nastala nová situace, kdy se po nepovedené aktualizaci, přestal komponent hlásit v kategorii správce zařízení (jak ho tam mám vrátit ?).
Zároveň jsem zjistil, že starší verzi zmíněného ovladače na něž jste mě odkázal jsem již vlastnil, ale jak jsem hned ve svém prvním příspěvku zmínil jsem počítačový samouk-amatér prozatím neznám cesty k daným prvkům systému po paměti a proto bych pokud možno potřeboval dovysvělit princip ruční instalace krok po kroku (odkud přesně pakliže se nacházím na základní obrazovce mám směrovat systém k vybrání složky obsahující potřebnou aktualizaci ? )

zobrazují se mi pouze bezdrátová zařízení

spravce.jpg

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 10 črc 2012 16:56

Funkce Obnovení systému

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2012 16:57) ---

Počítej i s tím, že ten ethernet adaptér může být vadný.
Stáhni Everest, v Hardware->Fyzická zařízení se podívej, zda na PCI (PCIe) sběrnici je ten ethernet adaprér vidět.
Podle mě, by adaptér musel pracovat i se standardním ovladačem, obsaženým ve Windows, takže to spíše vidím na jeho závadu.
Ve správci zařízení by musem být vidět alespoň objekt neznámého zařízení.
Co se týká instalace ovladače, stačí spustit setup.exe (pokud stáhneš tu verzi, kterou jsem ti napsal výše) Pokud ji ale spustíš, instalace bude pravděpodobně ukončena s tím, že zařízení není v systému přítomno.
Mrkni se i do nastavení BIOSu, zda tam ten adaptér nelze vypnout a zda právě vypnutý není.

Bouzek
nováček
Stav:

Příspěvekod Bouzek » 10 črc 2012 19:43

nyní se vrhnu na to bádání v biosu ..

předpokládám, že označená řádka je skutečným důkazem, že zařízení v ntb skutečně je .. :-?

sbernice.jpg

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2012 19:49) ---

dodatek k předchozímu, součástí aktualizace jsou tyto soubory, pakliže by mezi nimi byl přímo typický exe soubor tak bych se o spuštění samozřejmě pokusil. :-?

aktualizace.jpg

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 10 črc 2012 19:51

Ano, předpokládáš správně. Pak není třeba bádat v BIOSu. Pomocí Start->Všechny programy->Příslušenství->Systémové nástroje->Obnovení systému vrať systém do stavu před tu nepovedenou aktualizaci (případně i před pokusy s instalací ovladače pro Vistu), odeber v Ovládací panely->Programy a funkce software pro etherner adapter (bude-li tam) a nainstaluj ten ze stránek Realtek.

Bouzek
nováček
Stav:

Příspěvekod Bouzek » 10 črc 2012 20:11

Tak si můžete odškrtnout dalšího spokojeného uživatele, protože ač jsem měl velkou obavu o to jestli svůj problém dokážu dostatečně správně nastínit, tak se Vám podařilo mě pomoci.

Proto Vám děkuji a přeji hodně podobných ke vší spokojenosti vyřešených problémů. ;-)

p.s.Pro budoucí generace: Počítač jsem dle původní rady uvedl do režimu BIOS (restartovat a mačkat F2 dokud se to nezhmotní na modro), kde jsem u položky LAN nalezl hodnotu DISABLE, kterou jsem přepnul do ENABLE, dal Save and Exit a po načtení s potěšením zjistil, že se celý systém krásně vzpamatoval. :-D

Ve výpisu připojení jsem nalezl položku Připojení k místní síti, která mi přes kabel propouší to nádherné rychlé číslo, které mi garantuje poskytovatel internetu.

ještě jednou DĚKUJI ZA TRPĚLIVOST .. :-)

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Přípojení přes kabel ( nechci Wifi )  Vyřešeno

Příspěvekod MiliNess » 10 črc 2012 20:20

:wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký UTP kabel?
    od amirinda » 05 lis 2024 11:18 » v Sítě - hardware
    3
    3055
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    08 lis 2024 06:51
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8992
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4284
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    4197
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    5103
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”