.. mám problém o němž jsem se, po mnoha hodinách rozčilování, rozhodl se s Vámi podělit.
před nedávnem jsem od strýce dostal starší notebook jehož označení v základu zní pravděpodobně ASUS M51Tseries, v němž byl velmi neohrabaně fungující OS Win Vista obsahujících ze základu řadu nainstalovaný programů o nichž jsem ve většině případů předtím nikdy neslyšel a s nimiž jsem se nikdy nesetkal, tudíž jsem se rozhodl přeinstalovat na mnou zakoupený originální Win 7 (x64), při té příležitosti mi však vypověděly službu některé ovladače. Některé se mi podařilo dohledat přes službu Win Update jiné jsem doinstaloval ručně.
Mojí noční můrou stal se býti pravděpodobně ovladač síťového připojení po němž bych vzhledem k blízkosti svého routeru ve většině případů při nichž doma ntb zapínám chtěl kvůli využití plné ryhlosti svého internetu "pevné připojení přes kabel" a nikoli Wifi o jehož nastavení jsem se toho dozvěděl po internetu sice dost, ale tyto informace mě naprosto nezajímaly.
Někde jsem se dočetl, že pro fungování přes kabel mi v níže uvedeném výpisu údajně chybí řádek s kolonkou připojení k místní síti a že toho důvodem je pravděpodobně špatně fungující ovladač síťového adaptéru.
proto jsem se rozhodl k aktualizaci síťového adaptéru, avšak Win Updater označil aktualizaci jako neúspěšnou.
výsledkem mého hledání síťového ovladače bylo nalezení v lepším případě zmíněného ovladače pro Win Vista v horším nenalezení vůbec.
Rada, kterou od Vás tímto žádám spočívá v nalezení fungujícho ovladače kompatibilního s Win 7 64bit pravděpodobně pro hardwarový prvek definovaný prográmkem EVEREST Home jako Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) a definováním jeho přesné instalace (pokud možno co nejsrozumitelněji pro pc samouka, jenž není znalý všech odborných termínů nebo graficky krok po kroku), tak abych mohl dokázat vytvořit a nastavit prvek svého "pevného připojení" a dokázat tak využít plných kapacit za něž platím svému poskytovateli internetu.
Předem děkuji za jakoukoliv radu a pokud by bylo s tímto příspěvkem cokoliv v nesouladu s pravidly fóra, tak se to po Vašem upozornění samozřejmě pokusím napravit.
Přeji hezký den ..