Zdravim. Mam problem. Vytahl jsem grafickou kartu ze zakladni desky ze ji zbavim prachu. Po nasledne instalaci zpet jsem zapl pc a roztocily se pouze vetraky a system zacal nabihat az po 3 - 4 minutach. Pote system nabehl standartne. Zkusil jsem restart monitor vypnul a vetraky se tocily dal. Po dalsich 3 - 4 minutach zacal nabihat system. Zobrazila se plocha a zjistil jsem ze mi nejde internet protoze mi chybi ovladac sitove karty. Pripojil jsem pc pres mobil a ten ovladac stahl. Jenze ovladac nejde nainstalovat. Zobrazuje se * The RealTek Network Adapter/Controller was not found. If Deep Sleep Mode enabled Please Plug the Cable*. Zakladni desku mam tuhle
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... /download/
Diky za pomoc.
windows se nacita po 3 min od zapnuti pc. Vyřešeno
Re: windows se nacita po 3 min od zapnuti pc.
Tady bude problém s pořadím bootu nebo s tvojí síťovkou.
První věc je ta že vypni PC vzadu čudlíkem, vyndej grafiku a pod ní by měla být taková placatá stříbrná baterka. No prostě najdi baterku na MB a vyndej jí. počkej nějakou dobu - 30s a dej jí zpět - potom to zkus
První věc je ta že vypni PC vzadu čudlíkem, vyndej grafiku a pod ní by měla být taková placatá stříbrná baterka. No prostě najdi baterku na MB a vyndej jí. počkej nějakou dobu - 30s a dej jí zpět - potom to zkus

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Proč by měl vyndavat grafiku? Baterka je na desce přístupná i bez vyndání GK. Čudlík na zdroji být nemusí, ale kabel ze zásuvky je jistota.
A čekal bych alespoň pár minut, ať se stihnout vybít kondenzátory. Ideálně tak 10minut.
Pak až se to všechno pozapojuje zpět, bude třeba nastavit datum a čas v BIOS - dojde k resetování.
A čekal bych alespoň pár minut, ať se stihnout vybít kondenzátory. Ideálně tak 10minut.
Pak až se to všechno pozapojuje zpět, bude třeba nastavit datum a čas v BIOS - dojde k resetování.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Já jí mám pod grafikou
já dělám reset tím že vypnu pc vzadu, vyndám baterku, zmáčknu zapínací čudlík zepředu (tím se to celé vybije), dám jí zpět a zapnu a je to :)

Tak pc jsem odpojil od sítě baterku vyndal . Je pod grafickou kartou. Měl jsem ji venku přes noc dál jsem ji zpět a problém je pořád stejný. Nechápu kde se ztratil ovladač síťové karty. Vidím to na servis.
Spis zmizel adapter (jestli neni vyply v BIOSu)
Jak presne si tu desku zbavoval prachu?
Jak presne si tu desku zbavoval prachu?
Vyfoukal jsem jen grafickou kartu.
Vytahl jsi pocitac z napajeni nez si ji vyndaval a pak zandaval? Deska je porad pod proudem kdyz je zapojeno napajeni
Šňůru jsem přímo ze sítě nevytahl akorát jsem vypl zdroj.
Jak poznám že je v biosu ten adaptér zapnutý. V biosu jsem byl ale nejsem si jisty.
Onboard LAN Function Enabled
Onboard LAN Boot ROM Disabled.
Jak poznám že je v biosu ten adaptér zapnutý. V biosu jsem byl ale nejsem si jisty.
Onboard LAN Function Enabled
Onboard LAN Boot ROM Disabled.
Tím je adaptér zapnutý. Jediná věc co mě na tomto místě napadá je servis. Vypadá to na odešlou síťovku.
Byla provedena diagnostika po telefonu Po přeinstalaci systému jsme vyloučili softwarovou chybu a základní deska zítra poputuje na reklamací.
Re: windows se nacita po 3 min od zapnuti pc. Vyřešeno
Takže deska přišla z reklamace opravena. Druh opravy nebyl blíže specifikován. Deska byla jestě v zaruce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8218
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30