Jak dostat soubory ze starého HDD? Vyřešeno
Jak dostat soubory ze starého HDD?
Dobrý den, pár dní zpátky mi na mojem starém stolním počítači vyskočila modrá smrt. Řekl jsem si že PC má už asi roky tak odešel, ale ted bych se potřeboval dostat k pár souborům na tom HDD. PC už neukazuje po zapnutí modrou smrt, ale píše "system windows nelze spustit, uvedeny soubor je poškozen", tak jsem se rozhodl vzít ten HDD a připojit ho (snad jsem to zvádl, jediný slot kam to pasovalo) k druhému funkčnímu PC. A ted přichází otázka. Jak by měl ten druhý počítač ten HDD zobrazit? Bude v tento počítač zobrazen další disk? Nic se totiž nezměnilo a já nevím jak ty soubory z toho starého hdd dostanu. Děkuji
► Zobrazit spoiler
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak dostat soubory ze starého HDD?
Je disk videt uz v BIOSu? Pokud ne, prejumperuj ho. Pokud ano, hod sem obrazovku Spravy disku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Takže raději postupně:
HDD se nepřipojuje do slotu, ale na kabel/kabely (datový + napájecí).
Před spuštěním počítče musíš nastavit jumpery, a to podle toho, jak jsi HDD připojil. Ideální je ho připojit - a teď budu pořád mluvit o IDE, NE o SATA - na stejnou kšandu, kde máš systémový HDD, a to jako SLAVE. A právě pro SLAVE na něm musíš nastavit jumpery, schéma nastavení je na 99,9% nakreslené někde na tom HDD. Pokud tohle uděláš, měl by se Ti ten HDD objevit nejen v BIOSu, ale i v Tento počítač a ve Správci disků. Pokud Ti ve Správci disků řekne, že je na něm systém souborů NTFS (a tím se Ti vlastně ukáže i v Tento počítač), soubory si bez problémů zkopíruješ buď ve Win, nebo jakýmkoli vhodným prográmkem - nejlépe Total Commander.
HDD se nepřipojuje do slotu, ale na kabel/kabely (datový + napájecí).
Před spuštěním počítče musíš nastavit jumpery, a to podle toho, jak jsi HDD připojil. Ideální je ho připojit - a teď budu pořád mluvit o IDE, NE o SATA - na stejnou kšandu, kde máš systémový HDD, a to jako SLAVE. A právě pro SLAVE na něm musíš nastavit jumpery, schéma nastavení je na 99,9% nakreslené někde na tom HDD. Pokud tohle uděláš, měl by se Ti ten HDD objevit nejen v BIOSu, ale i v Tento počítač a ve Správci disků. Pokud Ti ve Správci disků řekne, že je na něm systém souborů NTFS (a tím se Ti vlastně ukáže i v Tento počítač), soubory si bez problémů zkopíruješ buď ve Win, nebo jakýmkoli vhodným prográmkem - nejlépe Total Commander.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Lidi jsem oproti vám naprostý lajk. SLAVE a JUMPER a IDE
no v biosu jsem ho nenašel, ale to může být taky tím že ho tam najít ani neumím. :( jdu se kouknout na ten hdd, ale mám u něj jen jeden kábel (oranžový:D) Připadám si jak tupec.

► Zobrazit spoiler
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Oranzovy kabel je siroky 1cm nebo 5cm? Navic do disku musi vest DVA kabely - elektrika a data.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nezlob se na mě, ale pokud jseš takový lajk, sežeň si někoho, kdo tomu trochu hoví. Tady by to bylo na trochu hodně dlouhé lokte.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Jak dostat soubory ze starého HDD? Vyřešeno
Takže v tom byl zakopaný pes. Oranžový kabel byl široký 1cm a ten napájecí mi tam chyběl. Nějaký jsem zase našel co tam pasoval a už to jede. Děkuji moc za rady, ted už si jen vytáhnu co potřebuju a nechám ho tu asi hnít. 

► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4540
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9355
-
od pajauh
24 zář 2024 18:07
-
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3294
-
od petr22
14 led 2025 12:27
-
-
- 3
- 3864
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4459
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”