Jak zálohovat OS na dvd?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

andrea1661
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Jak zálohovat OS na dvd?

Příspěvekod andrea1661 » 18 lis 2012 10:29

Zakoupila jsem notebook HP G62 již s nainstalovaným OS Windows 7 Home Premium. Bylo mi umožněno vytvořit si jednu záložní kopii os na 5 Dvd. Ale došlo ke ztrátě těchto dvd a počítač mi již nedovolí umožnit si další kopii. Počítač budu mít v prosinci dva roky a ráda bych našla způsob jak nepřijít o získaný legální OS v případě potřeby přeinstalování.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zálohovat OS na dvd?

Příspěvekod guest » 18 lis 2012 12:04

Vítej na PC-Help!

Pokud již nemůžeš použít toto
Při prvním spuštění je možné vytvořit zálohu.Provede se standardně na 13ks CD nebo 3ks DVD.Recovery CD/DVD je také možné vytvořit kdykoliv později avšak nesmíte si zrušit skrytou partition a vytvoření CD/DVD je možno pouze jedenkrát.
a to nemůžeš. Pak asi nezbyde nic jiného, než obrátit se na technickou podporu HP.

http://www8.hp.com/cz/cs/prodserv/lapto ... 6541122023

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 18 lis 2012 12:38

Další možností by bylo vytvořit si image disku pomocí např. Acronis True Image, nebo Paragon backup & recovery jako bootovací DVD. V případě pádu by šlo vrátit disk do aktuálního stavu.

andrea1661
nováček
Stav:

Příspěvekod andrea1661 » 19 lis 2012 12:22

Chci se zeptat, když si vytvořím bitovou kopii obou oddílů, když jsem přišla o instalační Dvd Os a v případě, že pevný disk nebo celý počítač přestane fungovat. Lze tak nainstalovat celý Os a obsah počítače na zpět i kdybych naformátovala předtím pevný disk v případě zavirování ?
Díky není mi úplně jasný co znamená bitová kopie.

guest

Příspěvekod guest » 19 lis 2012 12:27

V případě zavirování lze disk zpravidla vyčistit a není nutné jej formátovat i když i to je možnost.

Bitová kopie ti přepíše poškozené soubory na disku.

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... stem-image

andrea1661
nováček
Stav:

Příspěvekod andrea1661 » 19 lis 2012 12:34

U předchozího notebooku mi shořel pevný disc musela jsem zakoupit nový HD a kdyby nastal tento problém potřebuji zjisti zda , tak vrátím můj legální OS i s obsahem zpět do počítače bez instalačního DVD.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”