Odhlučení PC
Odhlučení PC
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak bych mohl odhlučnit můj PC? Není nějak extra starý ale vcelku dost hučí.Díky za rady
Re: Odhlučení PC
No, tak nejdřív musíš zjisit co v tom počítači nejvíc hučí. Jestli větráky, tak vyměnit za tišší, a nebo podle teplot stáhnout otáčky.
Just Fucking Google It!
Nejvíce hučí větráky, asi ten od procesoru.Co mám dělat? Díky
Tak můžeš jít i do BIOSu a tam se podívat jak to máš nastavený. Mě to taky běželo na FULL pořád, pak jsem změnil profil v biosu a počítač je krásně tichý.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
-
- Pohlaví:
Ovšem musíš počítat s tím, že se procesor bude víc hřát a pak taky pokud ho zatížíš, hluk se vrátí.
To bych mohl, ale nejsem vtom vůbec zkušený:/ Kdybych koupil nové větráky to by nestačilo?
Pokud jsi si jistý že je to chladič od CPU, napiš jaký máš socket ( nebo tip CPU ) dále cenový strop a mi ti najdem ideální chladič.
2ITCrowd to sice ano, ale nebude to tak hrozný. Ze startu mi jel boxový chladič na max a bylo to jak start vozů NASCAR
teď co jsem to přenastavil se hluk z casu šíří nepatrně a teploty jsou OK - držím se pod 50 stupňů - v zátěži
2ITCrowd to sice ano, ale nebude to tak hrozný. Ze startu mi jel boxový chladič na max a bylo to jak start vozů NASCAR

NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Nedá se říct jistý, ale hučí asi nejvíce.Socket je to 775. Cena nevím, asi 300 Kč.
Sice 100,- nad cenou, ale mohl by být OK http://www.czc.cz/coolermaster-vortex-2 ... Socket+775 a nebo takto http://www.czc.cz/zalman-cnps5x-perform ... Socket+775
Snad ti někdo poradí další.
Snad ti někdo poradí další.
Takže by to mělo stačit? Jinak děkuji moc.
Nejdřív sem dej teploty v zátěži. Podle teplot se jen stáhnout otáčky, případně vymění větrák, a nebo celej chladič.
Just Fucking Google It!
A to zjistím jak?
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”