Dobrý den,
koupil jsem si nový notebook s předinstalovaným w8 ani po týdnu jsem si na něj ale nezvykl a mám problémy s programy (hlavně pspad) které mi na w7 fungovaly normálně, na w8 fungují s problémy. Mám originální w7 ultimate a chtěl bych si to na ntb nainstalovat. Než se do toho ale pustím, chtěl bych se zeptat jestli to vůbec půjde, a jestli ano, tak jak....
Předem díky za info
Odinstalace W8 a nahrazení za W7
Re: Odinstalace W8 a nahrazení za W7
Podívejte se na webové stránky výrobce notebooku a Internetu obecně, ovladače pro Windows 7. Jen v případě udělejte si kopii disku. Vstupte do systému BIOS tímto způsobem. Proces přeinstalace zhlédněte ve videu youtube.
Díky za návod, ale bohužel ani na stý pokus dle videonávodu se odinstalace nezdařila. 

-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš se vyjádřit, jakým způsobem se nezdařila, kde ses sekl..
Sekl jsem se hned na začátku. Když se mi podařilo se zcela náhodně dostat do BIOSu, tak jsem tam možnost bootování nenašel. Když jsem dělal dle videonávodu odinstalaci, a kliknul na restartovat, tak se ihned spustil w8.
Tak jsem po týdnu hledání zjistil že pokud si chci nainstalovat na ntb w7, tak si musím svoje w8 upgradovat na vyšší verzi (800 kč), abych je potom mohl nahradit w7-čkama. Zdá se to jenom mě, nebo je to opravdu zcela dementní řešení od microsoftu?
To je legální cesta downgrade v případě že nemáš licenci na windows 7.Ale pokud máš licenci na windows7 (ne OEM) ,mělo by fungovat klasicky sformátovat disk a následná instalace.
Mám zakoupený originální w7 ultimate. Měl jsem je na ntb který umřel, proto jsem kupoval nový. Bohužel jsem si nevšiml že je tam w8. Ve w8 nefungují programy, hlavně pspad. Co na w7 udělám za 20 vteřin, trvá na w8 2 minuty. Tedy přesněji řečeno fungují, ale jen na 50% 

Tak formát a šup tam s nima.Stáhni si pro jistotu ovladač na síťovku pro win 7.
Proto jsem právě založil toto téma.
Sekl jsem se hned na začátku. Když se mi podařilo se zcela náhodně dostat do BIOSu, tak jsem tam možnost bootování nenašel. Když jsem dělal dle videonávodu odinstalaci, a kliknul na restartovat, tak se ihned spustil w8.
Co máš za notebook? Musí to tam být,akorát si to přehlídnul.
Mám tento notebook Asus K75VJ-TY060H
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”