Zavirovaný TP LINK TD-W8901gb? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

JenTheFredo
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Zavirovaný TP LINK TD-W8901gb?

Příspěvekod JenTheFredo » 12 srp 2014 18:02

Dobrý den,
asi už to tu mockrát bylo, ale ráda bych se zeptala, jak řešit problém s tímto modemem? Stalo se mi to už někdy v dubnu, dřív než se o tom začalo psát. Psali, že jde o vir, který napadá tento model. Naskakujou tam "aktualizace flash playeru", nejdou zobrazit stránky jako fb, yt a tak.. Antivir, který mám (Microsoft Essentials) nic nehlásí, nic nenajde, nic nevyřeší. Nechala jsem to vyčistit, reinstall windows a problém byl pryč. No a teď se zas vrátil. Pokud jde o modem, hesla a jména nebyla slabá. Omlouvám se asi, že nepodávám dostatek informací, ale ráda bych se dozvěděla, co byste s tím dělali? Všichni si TP-Linky chválí, ale já mám s tímto modemem problémy od samého začátku, tak jestli by nebylo lepší s ním rovnou šlehnout do kontejneru.
Předem díky
But that's button for the internet...

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zavirovaný TP LINK TD-W8901gb?

Příspěvekod Uziv00 » 12 srp 2014 18:22

Odpoj Line vstup (tlf. linka od splitteru)
1. Přihlaš se do nastavení routeru a opiš si potřebná nastavení pro připojení k internetu (dodává provider)
2. Z jiného připojení si stáhni aktualizovaný firmware pro tento router
3. Udělej factory default (při zapnutém routeru drž tlačítko RESET cca 10 vteřin)
4. Přihlaš se do administrace (admin/admin):
- aktualizuj firmware routeru
- nastav WiFi
- nastav připojení k internetu (proto sis ho opsala)
- zakaž správu routeru zvenčí - nejlépe povolit pouze vnitřní LAN.
- změň heslo pro administraci routeru
- připoj Line vstup.
TP-linky jsou podle mě jedny z nejhorších.

JenTheFredo
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod JenTheFredo » 12 srp 2014 18:32

To bych asi dokázala, ale neopsala jsem si přístupová data do routeru, takže se nedostanu do nastavení a factory default jsem tenkrát zkusila a pak než jsme zjistili jak to zprovoznit.. No, každopádně moc děkuji za rady a poslední věta mi jenom potvrdila, co si celou dobu myslím, takže na něj kašlu a půjde do křemíkovýho nebe. Díky moc
But that's button for the internet...

waleed123
nováček
Stav:

Příspěvekod waleed123 » 15 říj 2014 15:29

Potřeboval bych poradit nějaký antivir na notebook s Intel Atom 1,6Ghz, 2Gb RAM, HDD 14GB. AVG po posledním updatu hází neustále chybu. Tak jsem zkusil Avas, ale ten citelně brzdí práci. Co by jste poradili za vhodný antivir?
Join online 648-385 dumps and JUNIPER to pass Cornell University exam in first try.

Uziv00

Re: Zavirovaný TP LINK TD-W8901gb?  Vyřešeno

Příspěvekod Uziv00 » 15 říj 2014 16:40

to waleed: založ si vlastní téma. Viz. pravidla.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”