Life is beautiful Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Life is beautiful  Vyřešeno

Příspěvekod kerkey » 28 lis 2007 11:59

Ahoj lidi, teď mi přišla zpráva s přiloženým souborem. Víte o tom něco? Mám si dát pozor? Ikdyž já podezřelé přílohy od neznámých lidí neotevírám :-)

Díky za info.

Mary

Aha, přípona.doc není povolena. Tak tady je zkopírovaný text:

VAROVANÍ !!!!!!! pošli všem

Varování od firmy AGEM !!!
Prosím, pošlete tuto zprávu každému, kto má přístup k internetu. Můžete dostat na první pohled neškodný e-mail s prezentací v Power Pointu pod názvem
"Life is beautiful" ("život je krásny").
Pokud ji obdržíte, za žádnou cenu prezentaci NEOTVÍREJTE a okamžitě jí vymažte. Pokud jí otevřete, na vaší obrazovce se ukáže zpráva:
"It is too late now, your life is no longer beautiful." ("Už je príliš neskoro, teraz váš život už nie je krásny").
Následně ZTRATÍTE VŠE ve vašem PC a osoba, která vám mail s prezentací zaslala, získá přístup k vášmu jménu, e-mailu a heslu.

Toto je nový vir, který vstoupil do oběhu v sobotu 10.11.2007 odpoleedne. AOL už potvrdil, že je to vážné a že současné antivirové programy nejsou schopné tento vir zničiť. Vir byl vyrobený hackerom, který si říká "life owner".

Prosím, pošlete tuto zprávu všem vašim přátelům a požádejte je, aby ji co nejrychleji poslali dále

Přeji pěkný den Ing. Rostislav Chobola

Reklama
foxy_whiteFox
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod foxy_whiteFox » 28 lis 2007 12:03

No, pokud přijde nějaká prezentace z neznámého emailu, určitě bych ji neotevíral ať se jmenuje jakkoliv.
Naposledy upravil(a) foxy_whiteFox dne 28 lis 2007 12:04, celkem upraveno 1 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 28 lis 2007 12:03

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 28 lis 2007 12:07

Děkuju za rychlé a výstižné odpovědi. Jen jsem chtěla mít jistotu.

Mary

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 28 lis 2007 12:11

není zač.meily tohoto typu bych vůbec nečetl a rovnou smazal.vždy je to jen hoax (poplašná zpráva) jinak pro ověření zda je to opravdu hoax používejte odkaz co jsem sem dal :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

FrostWork
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod FrostWork » 28 lis 2007 14:27

:lol: ja asi chcipnu "Life is beautiful" "Následně ZTRATÍTE VŠE ve vašem PC a osoba, která vám mail s prezentací zaslala, získá přístup k vášmu jménu, e-mailu a heslu." To musi bejt ale profesionalni vir kdyz naboura celosvetovou sit :lol: chci videt jak votevru prezentaci a nejakej mamlas mi bude tvrdit ze ted se dostane k mimu emailu na yahoo nebo kdekoliv jinde :-D a abych nezapomnel:

" ...a osoba, která vám mail s prezentací zaslala, získá přístup k vášmu jménu, e-mailu a heslu." zkuste tu prezentaci neotvirat a poslete ji kamaradu a vsem co mate v kontaktech aspon ziskate jejich emaily :lol:

Paneboze lidi ktery vymejslej takovydle sr*cky a ani to nedomyslej musej bejt fakt nuly :lol:
Bejt to na mne tak ja bych normalne rozdaval medaile za nejhorsi poplasny zpravy! :lol:
S pozdravem Samozvany Kral FrostWork 1. receny dokonaly!

Intel Pentium 4 CPU 1600, 256MB RAM, RADEON 7000 SERIES. Komp starej X let stal 70000,--Kc ted po nem ani pes nestekne :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 28 lis 2007 17:32

každý není windows power user jako ty. radši se zeptá i na hloupost než litovat potom :bigups:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”