O oddělení už jsi psal a to mám v plánu. Aktuálně "firemní" pc běží na pevní IP adrese. Pro zbytek musím jenom nastavit rozpětí přidělovaných IP adres a ty pak tedy zakážu ve firewallu. Víc toho bez finančních prostředků asi nezvládnu.
A teď zpátky k původní otázce. Firewall tedy ano. Jakou kombinaci antivirového programu + firewallu by jste mi doporučili?
Firewall ano či ne?
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Firewall ano či ne?
Pro firmu tak úplně ne. Bavíme se tu o osobním PC připojeném do firemní sítě (ano, bydlím v práci). Omlouvám se, mohl jsem to uvést hned na začátku ale to mě nenapadlo. :)
Spíše bych tedy preferoval nějaké neplacené řešení. :)
Spíše bych tedy preferoval nějaké neplacené řešení. :)
-
- Pohlaví:
Avast+Comodo = osvědčené. Pak je i antivir s firewallem Comodo.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky. Ještě to rozvedu (pokud nevadí). Jaký máš názor na comodo anvitir + comodo firewall? Raději jednu firmu než dvě odlišné.
K tomu comodo firewallu. Je nutné mít zapnutý sandbox + hips? Co jsem koukal na druhém PC, tak v sandboxu jsou spuštěné i některé aplikace přímo z adresáře windows a nevím zda je to správně. HIPS se v comodu rozhodl vyskakovat s každou prkotinou oproti tomu z ESS.
Ještě dotaz k tomu firewallu. Zkoušel jsem na druhém PC spustit torrent klienta s nastavením portu 6881. Aplikaci jsem vyjímku nenastavoval ani danému portu (takže firewall jel ve výchozím nastavení) a přesto se zvládl spojit. Myslel jsem, že takový port bude v základu zakázaný.
K tomu comodo firewallu. Je nutné mít zapnutý sandbox + hips? Co jsem koukal na druhém PC, tak v sandboxu jsou spuštěné i některé aplikace přímo z adresáře windows a nevím zda je to správně. HIPS se v comodu rozhodl vyskakovat s každou prkotinou oproti tomu z ESS.
Ještě dotaz k tomu firewallu. Zkoušel jsem na druhém PC spustit torrent klienta s nastavením portu 6881. Aplikaci jsem vyjímku nenastavoval ani danému portu (takže firewall jel ve výchozím nastavení) a přesto se zvládl spojit. Myslel jsem, že takový port bude v základu zakázaný.
HIPS určitě doporučuju nechat zaplej. Ohledně toho vyskakování.. zezačátku to tak je vždycky. Až se naučí, tak pop-upů nebude tolik.
Comodo Internet security.. proč ne. Jejich firewall je jeden z nejlepších. Avast + Comodo Firewall je dobrá kombinace. Takže buď Comodo Internet Security nebo Avast (nebo Avira, Panda) + Comodo Firewall. Já teda teď jedu s W8.1 firewallem a nemám problémy, ale když chceš mít jistotu, tak zkus Comodo.
Comodo Internet security.. proč ne. Jejich firewall je jeden z nejlepších. Avast + Comodo Firewall je dobrá kombinace. Takže buď Comodo Internet Security nebo Avast (nebo Avira, Panda) + Comodo Firewall. Já teda teď jedu s W8.1 firewallem a nemám problémy, ale když chceš mít jistotu, tak zkus Comodo.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak jsem psal, tak chci mít jistotu přes milovanými poláky, kteří sem jezdí. :)
Děkuji za názor. Počkám ještě na názor někoho dalšího (tím nemyslím nic proti tvému názoru, ale více hlav víc ví) a pak se do toho pustím. :)
Děkuji za názor. Počkám ještě na názor někoho dalšího (tím nemyslím nic proti tvému názoru, ale více hlav víc ví) a pak se do toho pustím. :)
Jestli ti nedělá problém angličtina, tak tady máš celkem podrobnej návod, jak Comodo nastavit.
https://www.techsupportalert.com/conten ... rewall.htm
https://www.techsupportalert.com/conten ... rewall.htm
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”