Malwarebytes?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

vikunao
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Malwarebytes?

Příspěvekod vikunao » 02 led 2015 02:28

Na svém počítači v rámci údržby používám klasicky CCleaner, ESET Smart Security a nově jsem si nainstaloval Malwarebytes.

Zajímalo by mě, zda-li můžu důvěřovat tomuto programu ohledně jeho výběru nebezpečných souborů. Nerad bych, aby mi smazal nějaké systémové soubory.
Mám ho nainstalovaný už podruhé a posledně (mám jen pocit) MLWRBTS smazal něco důležitého. Nemusí to však být pravdou, v té tobě jsem používal i jiné a vesměs se jednalo o různou frašku všeho možného, protože jsem propadl myšlence mít dokonale čistý PC. Další otázka je směřována ke kombinaci ESETu a MLWRBTS. Nevzniká například nějaký konflikt ohledně brány Firewall? Děkuju moc moc předem! :)

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Malwarebytes?

Příspěvekod Oxxid » 02 led 2015 02:57

Duveruj, ale proveruj.
Konflikt zadny nevznika.
Klasicka udrzba pomoci CCleaneru ma diskutabilni prinos.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 02 led 2015 03:01

Hój,

Malwarebytes je jeden z programů, kterým zdejší Security team věří. Ale určitě bych nedoporučoval program někomu, kdo se v bezpečnosti počítačů neorientuje trošku víc.

Osobně programu důvěřuji, ale nemazat nic, dokud to neschválí. Né nadarmo píšou chlapci při kontrole programem: „Zatím nic nemaž!”.

//EDIT: Ách, Oxxid mě předběhl.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 led 2015 11:32

Především: Malwarebytes NIC nemaže, malwarebytes pouze vyhledá potenciálně nebezpečné soubory a je jen na Tobě co s nimi uděláš. Když bezhlavě odklikneš vymazání bez přečtení poučení a návrhů programu, nemůžeš se divit, že vymažeš i něco, cos vymazat ani nechtěl.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 07 led 2015 22:55

Nevzniká například nějaký konflikt ohledně brány Firewall?

Ve free verzi určitě ne, v placený verzi (popř. trial) by konflikt vzniknout mohl.

mople71
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod mople71 » 07 led 2015 23:12

Malwarebytes ma spoustu falesnych pozitivu, ale v bezne zabordelenem PC sem jich moc nevidel... Jinak je lepsi se zeptat. ;)
Ccleaner zbytecnost, cistic registru "uzasna" vec, ktera v lepsim pripade zrychli PC o par milisekund, v horsim pripade smaze neco co nema a PC paradoxne zpomali...

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 07 led 2015 23:36

Tak spoustu falešných nálezů ,rozhodně nemá.Patří ke špičce a nález lze obnovit s karantény.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 08 led 2015 09:29

MbAM nemá žádné false positive , to je nesmysl ..
pokud je infikován soubor windows , tak ho i tak vyhodnotí. Případné smazání už je spíš na rádci , který pak může pomocí nástrojů vložit čistý soubor namísto infikovaného.

Ccleaner je OK , není s ním žádný problém a opravdu čistí , za poslední léta jsem nemusel vůbec používat jeho zálohu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”