Google Chrome rozšíření unaisaulEse

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Google Chrome rozšíření unaisaulEse

Příspěvekod wattmetr » 18 led 2015 20:23

Už asi 3 dny vždy při otevření Google Chrome se mi objevují oznámení o zablokování nebezpečné stránky nebo souboru - viz příloha. Odkazy v řádku Objekt/URL jsou různé.
Virus1.jpg
Virus1.jpg (33.56 KiB) Zobrazeno 496 x

Detaily: z jiného okna
Virus detaily.jpg

Začal jsem tedy pátrat a zjistil jsem, že v Rozšířeních se mi objevila záhadná položka unaisaulEse. Po "odznačení" Aktivní, popř, po "hození do koše" jde Chrome dále bez potíží až do uzavření a příštího otevření, kdy se to rozšíření opět objeví. Google to slovo vůbec nezná, hledání v PC je taky bezvýsledné, hledání na PC-help jakbysmet.
Setkal se s tím zde už někdo? Má někdo nápad jak to odstranit, zatím mimo HJT?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Stav:

Re: Google Chrome rozšíření unaisaulEse

Příspěvekod Matiseli » 18 led 2015 20:39

1. Spusť OS v nouzovém režimu.
2. Zkontroluj v aplikaci msconfig [řádek spustit, do pole textového napiš "msconfig" (bez úvozovek)], jaké všechny programy i služby (jiné, než od Microsoftu) se spouští po/při zavedení OS. Výpis pošli.

Další nápady...
- Zkus Avast! test po restartu, či rovnou stáhni Hiren's Boot CD (viz. návod na jeho "nainstalování") a v něm spusť antivirový test.
- Chrome přeinstaluj (obávám se však, že bude nutno provést jistou úplnou odinstalaci, tedy i smazat klíče v registru, dočasné soubory Chrome,...).

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Orcus » 19 led 2015 13:27

Vlož log z HJT do HJT sekce. Máme programy, které rozšíření odstřelí úplně. ;)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 19 led 2015 22:47

Děkuji zúčastněným za rady.
Po uplatnění rad Matiseliho (kromě přeinstalace Chromu, na kterou je času dost) se nic nezměnilo.
Radu Orcuse chápu a mám ji v záloze jako poslední možnost, zatím jsem se rozhodl bádat sám.
A věru - snad se povedlo. V Rozšířeních jsem aktivoval režim pro vývojáře, čímž se mi otevřel přístup k dalším informacím. Bohužel ruka byla rychlejší, než hlava, takže zpětně neumím přesně popsat, co jsem "provedl". Faktem je, že ve složce Program data, kam mě režim pro vývojáře navedl, jsem našel složku, na kterou z Rozšíření vedl odkaz a která měla název složený z řady malých písmen (cca 35). Tuto složku jsem smazal ("vyhodil do koše") a pak ji smazal i z koše.
Světe div se - po zavření Chromu a jeho restartu se ono rozšíření již neobjevilo.
Zatím nezamykám, jednak nevím, co to udělá za den, dva a jednak se možná najde někdo ochotný, kdo mi trochu vysvětlí, co to rozšíření znamenalo a co jsem s ním vlastně provedl.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 20 led 2015 22:30

Zatím 24 hodin bez problémů, "vir" se neprojevil.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”