Problikávající příkazový řádek + nedávné nabourání do mailu Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

e-pod
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problikávající příkazový řádek + nedávné nabourání do mailu

Příspěvekod e-pod » 27 úno 2015 21:05

Zdravím, nedávno mi na mém seznamovském emailu došlo upozornění, že se mi tam přihlásil někdo s IP adresou z číny, okamžitě jsem si změnil heslo, jak mi bylo doporučeno. Dnes (asi po 5 dnech incidentu s mailem) jsem si všiml, že mi občas problikl příkazový řádek, nevím, jestli je to správné vyjádření v češtině, nicméně v angličitně se tomu říká command prompt. Našel jsem si pár fór a všude doporučují použít ccleaner a to je vše.. Rád bych se zeptal, zdali je toto problikávání normální (nikdy jsem si toho nevšiml) zdali to může být nějaká forma malwaru nebo něčeho a jestli to může mít nějakou spojitost s tím nabouráním do mailu. Nikdy nestahuju přílohu, všechny spamy mažu nebo je vůbec neotevřu, tak by mě i celkem zajímalo, jak mohli zjistit moje heslo :? ...
Děkuji za případné tipy!

Reklama
e-pod
nováček
Stav:

Re: Problikávající příkazový řádek + nedávné nabourání do ma

Příspěvekod e-pod » 27 úno 2015 21:18

Případně dodávám, že antivir mám Avast free verzi (nic mi nenašel), windows xp :smile: a přikládám ještě aktuálně spuštěné programy, jestli to pomůže, to nevím, ale tak snad ano :)
Přílohy
správce.JPG

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Problikávající příkazový řádek + nedávné nabourání do ma

Příspěvekod jerabina » 27 úno 2015 21:29

Ahoj, udělej log z programu HiJackThis podle tohoto návodu: viewtopic.php?t=5119
Následně si založ téma v sekci viewforum.php?f=70 do kterého daný log vlož.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

e-pod
nováček
Stav:

Re: Problikávající příkazový řádek + nedávné nabourání do ma  Vyřešeno

Příspěvekod e-pod » 27 úno 2015 22:26

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”