Zdravím,
právě jsem se zbavil (snad) viru "descrypt", který mimo jiné čachroval s příponami souborů. Před reinstalem os jsem si zalohoval par tabulek z Excelu. Ted ale na novém os nejdou otevřít s hláškou ve stylu "formát nebo přípona jsou neplatné" ikdyz soubor má příponu .xlsx nemá někdo zkusenosti s tímto virem a nevedel by jak to napravit ?
Děkuji.
Poškozené soubory po odstranění viru
Re: Poškozené soubory po odstranění viru
Obavam se ze virus necachroval s priponami, ale virus zasifroval soubory.
Jedina moznost je, ze se jedna o verzi viru na ktere jsou verejne zname desifrovaci klice a soubory bude mozne desifrovat. V pripade ze neni klic znamy neexistuje zpusob jak soubory desifrovat.
Jedina moznost je, ze se jedna o verzi viru na ktere jsou verejne zname desifrovaci klice a soubory bude mozne desifrovat. V pripade ze neni klic znamy neexistuje zpusob jak soubory desifrovat.
Jediná možnost je zaplatit (dokonce i policajti prý cálovali), ale je to ošemetné a klíč nemusíš dostat.
Na to ale nesmi dojit k odstraneni viru nebo k preinstalaci systemu...............
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Ok děkuji za odpovědi ikdyz me noc nepotesily :(
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, tyto Cryptoviry mají ten problém, že je jich strašně moc typů a každý používá většinou jiný typ šifrování, tudíž neexistuje zaručený způsob, jak soubory odemknout. Zjistit klíč by se dalo brute-force metodou v rozumném času jedině kvantovým počítačem, jinak tudy cesta nevede.
Např. na virus Cryptolocker ale již existuje unlocker, který nalezneš zde: https://www.decryptcryptolocker.com/, bohužel to ti nijak nepomáhá, pokud si již nákazu vymazal.
Např. na virus Cryptolocker ale již existuje unlocker, který nalezneš zde: https://www.decryptcryptolocker.com/, bohužel to ti nijak nepomáhá, pokud si již nákazu vymazal.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”