Dobrý večer všetkým, chcel by som sa opýtať, či mi nekto nedokáže pomôcť s týmto extrémnym adware.
Ani neviem ako začať. Som pripojený na moje WiFi a dostala sa mi do počítača/routera nejaká adware, ktorá vytvára transparentný obrázok s linkom na ad stránky cez celú stránku a nedovolí vykonávať žiadne ine akcie pokiaľ ju cez zdrojový kód neodstránim. Zbytočne sa budem snažiť to popisovať, to je video:
https://www.youtube.com/watch?v=kDWX58z ... e=youtu.be
Najväčší problem je v tom:
• nerobí to na všetkých stránkach (nie na https );
• ak disconnectnem internet a znovu sa pripojím, tak to začne robiť až neskôr, cca 5 min.
• robí to na preinštalovanom Windowse;
• robí to na všetkých pripojených zariadeniach, teda aj na druhom notebooku, ktorý je tiež pripojený na to wifi;
• na susedovom wifi ide všetko bez problémov;
• ako ukazuje video, po odstránení web elementu <p2> všetko funguje, pokiaľ sa nerefreshne stránka.
Ako môžete vidieť vo viedu, zdrojový kód obsahuje plnu javascript elementov, ktoré to robia. Nemá to súvis z mojím počítačom, pretože na inom notebooku to robí tiež. Mám router DLink ADSL 2641R.
Prosím o súrnu pomoc.
Prosím o pomoc - vírus v routeri (adware)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosím o pomoc - vírus v routeri (adware)
Zkoušel si udělat reset routera do továrního nastavení? Případně spíše aktualizovat router.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”