Antimalware Service Executable

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

negror
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Antimalware Service Executable

Příspěvekod negror » 06 říj 2015 22:07

Zdravím.
Koupil jsem si dnes novej notebook http://www.czc.cz/asus-x555lb-xo067h-bi ... 64/produkt . Po nastavení hloupého win8 jsem se konečně dostal na plochu mého nového krasavce. Samotné nastavení je horzný proces a trvaloto pěkn dlouho... Samý počkejte prosím a nevpínejte počítač. Nějak jsem to přežil. Ale od té doby mi můj úplně nový a internetem skoro nepolíbený notebook totálně odrovnává něco, co se v procesech jmenuje Antimalware Service Executable. Google mi pověděl, že je to nějaká součást zloducha jménem Windows Defender. Mám přetížený disk na 100% a pamět na 42% aniž by bylo něco zapnuto. Nemluvě o tom, že mi windows update neustále stahuje aktualizace a tak občas nechám notebook restartovat, aby se aktualizace nainstalovaly, protože se mi nechce na nic čekat když už mám čistej notebook bez dat v něm tak update na 10ku, i když si o ní myslím svoje, tak to stejně budu muset udělat a nechci řešit zálohy dat a podobný věci, až bude v ntb první a poslední. Nevím ale už co mám sakra ještě udělat. Prosím vás o radu k téhle věci a pak ještě o nějaký program, který mi řekne jaké programy co běží na pozadí můžu beztrestně zakázat. Všechny kraviny od ASUSu např. že?

Reklama
negror
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Antimalware Service Executable

Příspěvekod negror » 06 říj 2015 22:43

Tak dodatek, našel jsem tady nějakou starou diskuzi, nechal jsem win defender projet systém a ten se uklidnil. Jenže přišel novej mazel jménem windows modules installer worker. Disk už nejede na 100% ale s procesorem se střídají jeden kolem 65 druhej kolem 25 a naopak. Vím, že to je instalátor aktualizací, jenže aktualizace jsem už potvrzoval dvakrát a restartoval počítač dvakrát a to během nějakech 5 hodin. Připomínám, že počítač je pořád téměř nepoužitelný a začínám mít strach, že mě potká něco jako jednoho uživatele tady ve vlákně jménem Bezdůvodné zatížení HDD na 100% viz viewtopic.php?t=116578 fakt se začínám bát...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 říj 2015 22:59

Kdo se bojí sedí doma a nechodí do lesa - to se říkalo za našich dědečků. Takže bát se můžeš, ale musíš tu instalační proceduru vydržet, pokud chceš ntb používat. V opačném případě ntb vrať a vyber si jinou činnost, kde není třeba se bát.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

negror
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod negror » 06 říj 2015 23:32

Díky za totálně zcestnou a ničím nepomáhající odpověď.

Widlajz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Widlajz » 07 říj 2015 07:08

A co chceš aby jsme Ti zde poradili, když sám píšeš že se Ti stahují a instalují aktualizace? Pokud chceš přejít na Win10 tak si stáhni instalační medium přímo z Microsoftu.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”