VNC, vzdálená plocha, neoprávněné pokusy o připojení

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

jir.d
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

VNC, vzdálená plocha, neoprávněné pokusy o připojení

Příspěvekod jir.d » 01 dub 2009 09:24

Mám doma nainstalovaný VNC server a nedávno jsem v prohlížeči událostí zjistil, že se asi na mě někdo pravidelně připojuje (ikdyž tomu nevěřím a nevím odkud ta hlášení pramení). Jsou zde tato hlášení:
-----------------
Nelze nalézt popis ID události ( 1 ) ve zdroji ( WinVNC4 ). Místní počítač možná nemá informace registru nebo soubory knihovny DLL se zprávami potřebné pro zobrazení zpráv ze vzdáleného počítače. K získání tohoto popisu můžete použít parametr /AUXSOURCE=flag. Další informace naleznete v nápovědě. Součástí události jsou následující informace: Connections; accepted: 172.25.133.161::60374.
-------------------
Právě IP adresu 172.25.133.161 nechápu, podle whois se jedná o americký server firmy Arin, což je firma poskytující služby související s technickou koordinací a řizenim internetu. Když se na svůj PC sám odněkud připojím, v prohlížeči událostí to vzdy zobrazí moji správnou IP adresu ze které jsem se přihlásil.
Jde mi tedy o to, zda je možné zjistit jestli opravdu z uvedeného IP se na mě někdou pokoušel dostat, nebo proč tam je právě tato IP.
Už jsem se ptal ledaskde, ale nikdo mi neporadil. Děkuji

Reklama
simPod
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: VNC, vzdálená plocha, neoprávněné pokusy o připojení

Příspěvekod simPod » 02 dub 2009 10:30

nainstaluj si firewall. tim muzes povolovat, kam se ti pripojuje tvuj pocitac, nebo co/kdo se muze pripojit na tvuj pocitac. dobry je firewall v Eset smart security

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”