Firewall hlášky o útocích nebo planý poplach?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

bluenite
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Firewall hlášky o útocích nebo planý poplach?

Příspěvekod bluenite » 03 říj 2009 10:01

Používám po doporučení Tiny Personal fw místo standardního winxp. Zvolil jsem maximální kontrolu nad všemi procesy out/in a nestačím se divit, kolik spojení je aktivních. Mezi nimi se objevili ihned po instalaci hlášky tohoto typu:

"Someone (93.185.44.212) wants to connect to port... owned by your computer"

Zamezím přístup a za 2 minuty opět, podobná adresa ze stejného zdroje. Whois mi říká že tato ip adresa je aktivní někde v Rusku. Jedná se o hackery, nebo co to může být? Dá se proti podobným situacím bránit i nějak jinak, když se jedná o útoky?

Ještě jedna věc: Zajímalo by mě, co bylo předtím, když jsem neměl toto zabezpečení. Měl jsem sice pořád zapnutý antivir, antispam, aktualizoval systém, ale fwall byl ten obyč xp. Mohl někdo z mého pc dostat nějaké údaje a teď je používat pro nějaké účely? Poslední dobou jsem zaznamenal i dost velký nárůst spamu.

díky za reakce
Petr

Reklama
brano
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Firewall hlášky o útocích nebo planý poplach?

Příspěvekod brano » 03 říj 2009 11:14

PeerGuardian 2 je jednoduchý program ktorý slúži na blokovanie Ip adries zo zoznamov /Anti-P2P organizácie, reklamné a dáta zbierajúce servery, Malicious, spyware a adware servery, známe vládne adresy, vzdelávacie inštitúcie a univerzity/ ktoré si automaticky aktualizuje s možnosťou tvorby a editácie vlastných zoznamov /podľa vlastnej voľby permanentne blokuj - povoľ IP , rozsah IP /. Je to najjednoduchší spôsob, ako chrániť svoje súkromie na P2P sietiach.

http://phoenixlabs.org/pg2/

http://www.scinet.cz/nenechte-se-spiclo ... rdian.html

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”