Vkládám nový log z HjT a letím do práce. Pro dnešek díky moc, k PC se dostanu buď dnes pozdě večer nebo až během zítřka.
Ještě jednou díky moc za všechny dnešní rady!!! S.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 18:44:22, on 4.12.2009
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
C:\WINDOWS\AGRSMMSG.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\ONENOTEM.EXE
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.codecguide.com/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\5.2.4204.1700\swg.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
O4 - HKLM\..\Run: [AGRSMMSG] AGRSMMSG.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPLpr] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [AlcWzrd] ALCWZRD.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [Malwarebytes Anti-Malware (reboot)] "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe" /runcleanupscript
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Startup: Výřezy obrazovky a spuštění aplikace OneNote 2007.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\ONENOTEM.EXE
O4 - Global Startup: BTTray.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Send To &Bluetooth - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - WIDCOMM, Inc. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1050\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
--
End of file - 6278 bytes
Mám vir win32 Vyřešeno
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Mám vir win32
Odinstaluj ComboFix ( nutné ) .
ComboFix se odinstaluje takto:
Start-Spustit a zadej ComboFix[mezera]/Uninstall
Pokud nepůjde a ComboFix je na Ploše, tak Start-->Spustit "%userprofile%\Plocha\combofix" /uninstall
(Podle CF community bylo změněno /u na uninstall, pokud je na Ploše, tak daný řetězec)
Pokud ani to nepůjde tak najdi a smaž:
C:\327882R2FWJFW
C:\ComboFix
C:\Qoobox
C:\ComboFix.txt
a Combofix.exe
pak si stáhni [http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe]OTCleanIt[/url].
- Připoj se k internetu a dvojklikem spusť program
- Klikni na tlačítko CleanUp
- Po dokončení povol restart PC
- Po restartu tento nástroj smaž - není určen pro běžné používání
Vyčisti systém CCleanerem a použij i T-Cleaner ( smaže vše po Combu,SDFixu,Avengeru,MWAVu atd.-stáhneš->spustíš)
(pozn.Pokud máš AVG, avast! nebo Aviru, před stažením T-Cleaneru a po dobu čištění deaktivuj AVG, avast! i Aviru (i rezidenty), následně T-Cleaner smaž a zapni si AVG,avast!, Aviru.)
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni select all found, pak klik empty selected.
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache,
cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer,
Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
Kdyby se něco zase objevilo, tak se zastav.
Označ topic za vyřešený (zelená fajfka) a měj se.
ComboFix se odinstaluje takto:
Start-Spustit a zadej ComboFix[mezera]/Uninstall
Pokud nepůjde a ComboFix je na Ploše, tak Start-->Spustit "%userprofile%\Plocha\combofix" /uninstall
(Podle CF community bylo změněno /u na uninstall, pokud je na Ploše, tak daný řetězec)
Pokud ani to nepůjde tak najdi a smaž:
C:\327882R2FWJFW
C:\ComboFix
C:\Qoobox
C:\ComboFix.txt
a Combofix.exe
pak si stáhni [http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe]OTCleanIt[/url].
- Připoj se k internetu a dvojklikem spusť program
- Klikni na tlačítko CleanUp
- Po dokončení povol restart PC
- Po restartu tento nástroj smaž - není určen pro běžné používání
Vyčisti systém CCleanerem a použij i T-Cleaner ( smaže vše po Combu,SDFixu,Avengeru,MWAVu atd.-stáhneš->spustíš)
(pozn.Pokud máš AVG, avast! nebo Aviru, před stažením T-Cleaneru a po dobu čištění deaktivuj AVG, avast! i Aviru (i rezidenty), následně T-Cleaner smaž a zapni si AVG,avast!, Aviru.)
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni select all found, pak klik empty selected.
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache,
cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer,
Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
Kdyby se něco zase objevilo, tak se zastav.
Označ topic za vyřešený (zelená fajfka) a měj se.

Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Udělala jsem vše výše uvedné a PC funguje normálně :-).
Řekneš mi prosím ještě k čemu bylo to "zarhnout a fixnout" v HjT?
Smazala jsem úspěšně ComboFix a T-Cleaner.
HjT, CCleanner a ATF Cleaner si mám nechat?
A taky prosím o radu - mám v PC akorát NOD32, mám mít ještě nějaký firewall (jak jsi psal AVast nebo Avira) nebo tak - nevím, k čemu to je :-)? Doporučíš mi kdyžtak něco prosím?
Děkuji moc za vše. Susan
Řekneš mi prosím ještě k čemu bylo to "zarhnout a fixnout" v HjT?
Smazala jsem úspěšně ComboFix a T-Cleaner.
HjT, CCleanner a ATF Cleaner si mám nechat?
A taky prosím o radu - mám v PC akorát NOD32, mám mít ještě nějaký firewall (jak jsi psal AVast nebo Avira) nebo tak - nevím, k čemu to je :-)? Doporučíš mi kdyžtak něco prosím?
Děkuji moc za vše. Susan
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zatrhnout a fixnout je normální výběr (zaškrtnutí) a oprava(smazání, fixnutí) neplatné, chybné položky.
HijackThis si nech, kdyby nastal v budoucnu problém, uděláš log a zas ho vložíš sem.
CCleaner si také ponech, je to výborný nástroj na mazání dočasných souborů, určitě ho používej před vypnutím PC.
ATF-Cleaner dělá to samé co CCleaner, jen je menší.
NOD32 postačí. Je klidně možné si doinstalovat a tím nahradit integrovaný Firewall. Všeobecně se doporučují:Kerio, Outpost, COMODO FW a PC Tools FW - FW=Firewal, neinstalovat tedy celýž balík.
Vždy, pokud je nějaký bezpečnostní program v PC, je potřeba mít vždy jen jeden antivir, jeden firewall a jeden anti-spyware.
Někdo instaluje celý balík od jedné firmy (příklad: ESS=ESET Smart Security, CIS=COMODO Internet Security), někdo ssi složí vše zvlášť (příklad: Avast!-antivir, Outpost-firewall, SUPERAntiSpyware-Antispyware). Záleží na vkusu každého.
To co máš ti stačí (možná bych doplnil jen firewalem). Občas zaktualizuj a spusť si MbAM pro kontrolu PC.
...Avira,avast jsou antiviry, ty už máš antivir. V textu je...Pokud máš.... Tyto pokyny mám již předepsané, proto je nutné je řádně číst a použít pro sebe.
HijackThis si nech, kdyby nastal v budoucnu problém, uděláš log a zas ho vložíš sem.
CCleaner si také ponech, je to výborný nástroj na mazání dočasných souborů, určitě ho používej před vypnutím PC.
ATF-Cleaner dělá to samé co CCleaner, jen je menší.
NOD32 postačí. Je klidně možné si doinstalovat a tím nahradit integrovaný Firewall. Všeobecně se doporučují:Kerio, Outpost, COMODO FW a PC Tools FW - FW=Firewal, neinstalovat tedy celýž balík.
Vždy, pokud je nějaký bezpečnostní program v PC, je potřeba mít vždy jen jeden antivir, jeden firewall a jeden anti-spyware.
Někdo instaluje celý balík od jedné firmy (příklad: ESS=ESET Smart Security, CIS=COMODO Internet Security), někdo ssi složí vše zvlášť (příklad: Avast!-antivir, Outpost-firewall, SUPERAntiSpyware-Antispyware). Záleží na vkusu každého.
To co máš ti stačí (možná bych doplnil jen firewalem). Občas zaktualizuj a spusť si MbAM pro kontrolu PC.
...Avira,avast jsou antiviry, ty už máš antivir. V textu je...Pokud máš.... Tyto pokyny mám již předepsané, proto je nutné je řádně číst a použít pro sebe.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Re: Mám vir win32 Vyřešeno
Supor, OK. Jdu označit topic za vyřešený. Ještě jednou děkuju moc za vše (za záchranu). Susan
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”