VIR "Autorun.inf" na FlashKartě

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

propi
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

VIR "Autorun.inf" na FlashKartě

Příspěvekod propi » 15 dub 2010 15:43

Zdravim, mám problém s virem "autorun.inf" mám ho na Flash Kartě , při zapojení do PC se ozve Antivirus. Když jsem podle jednoho návodu chtěl vir smazat , napsalo mi to že uvedený soubor Autorun.inf nenalezen. :teeth:

Tohle je ten návod : Restartujte počítač, během bootování držte F8 a počítač spusťte v nouzovém režimu.
Opět spusťte cmd.exe a napište "attrib -h -r -s autorun.inf" poté "del autorun.inf" a je to. Pokud takto učiníte pro každou mechaniku (prostě pro mechaniku G napíšete nejdříve G: a budete postupovat úplně stejně), měli byste se viru zbavit.

Chtěl bych se tedy zeptat jestli je jíný způsob ten vir odstranit s Flash Karty , a také z PC .

Předem moc děkuju za pomoc už si nevím rady !!!!! :crazy: :onfire:

Reklama
propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: VIR "Autorun.inf" na FlashKartě

Příspěvekod propi » 15 dub 2010 16:43

Na screenu vidíte co mi to dělá v tom cmd.exe, opravdu si nikdo nevíte rady s tímhle "červem" ? Docela nutně bych ho potřeboval dostat z Fleshkarty pryč, co takhle naformátovat celou flashku , myslíte že by zmizel spolu se všemi ostatnímy soubory ? :x :-(
Přílohy
dddd.JPG

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 15 dub 2010 17:01

Tak prográmek pomohl ! Na flesh kartě už to nění !!! :smile: tak první dobrá zpráva. Teď mi jestě prosím poraďte jak ten vir dostanu z PC protože jsem si to dotáhl na můj pc a pokaždé když do něj fleshku zapojím tak to na ní skočí znovu !

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 dub 2010 17:06

Je tam na té stránce napsáno, že se ten prográmek má uložit na flashku a měl by být pokoj, mrkni na to..
A co se týče PC, tak by měl pomoct ten postup co jsi prve uvedl.. a nebo pak NOD32, adawar, projed odstranit..
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 dub 2010 17:09, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 15 dub 2010 17:09

Jo mám ho na ní , jenže to je jen na to abych ten vir z ní mohl pokaždé smazat a ještě problém je že na zavirovaném PC ten vir z té flashkarty nesmažu , musel jsem jí "píchnout" do notebooku a tam ten programe z ní pustit. Vir se smazal , ale než jí budu moc dát do mého PC ( který je nakežen tím virem) tak zo musím vyčistit a na PC nesmí ten Vir být !! takže potřebuju nějakou radu jak dostat VIR AUTORUN z PC aby mi neskákal na tu flashku ! :idea:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 dub 2010 17:14

Přečti si to na té stránce celé, je to tam komplet i pro PC..
Naposledy upravil(a) jaojao dne 01 zář 2014 17:52, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 dub 2010 18:16

Program Flash Disinfector ho taky umí odstranit z flashky nebo spíše je pro to určen :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 15 dub 2010 19:05

Je to tak jak píše memphisto.

Tedy:

Připoj tu flešku do PC.
Stáhni tento program:Flash Disinfector (by sUBs)
-Spusť Flash Disinfector a počkej až tě program bude informovat o ukončení své činnosti.
- po té můžeš výměnné zařízení odpojit.

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.

Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Provést rychlý sken a klikni na tlačítko Skenovat
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Zobrazit výsledky
- pak zvol možnost uložit log a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 dub 2010 19:11

až na to, že tohle s tím disinfectorem to už dávno udělal
Naposledy upravil(a) jaojao dne 01 zář 2014 17:52, celkem upraveno 1 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 dub 2010 19:42

název programu který použil nenapsal a já nejsem jasnovidec :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”