Malwarebytes' Anti-Malware Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Malwarebytes' Anti-Malware

Příspěvekod Jerry86 » 22 črc 2010 07:33

Zdravím,

nechtěl jsem tady moc spamovat, ale nedalo mi to, abych se nezeptal. Úmyslně jsem si stáhnul ze stránek vir, zabalený v raru, abych si vyzkoušel, zda-li ho MBAM odhalí, ale nestalo se tak. Dále jsem ještě zkoušel stáhnout "Eicar vir", který byl na netu pro testování antiviru a taky mi po skenu MBAM nic nezahlásil. Tak jsem se chtěl zeptat jestli tomuto sowtu věřit? Jsou to úplně banální viry, které odhalí snad každej antivir, tak nevím proč MBAM ne. Využívám ho jako doplňkový skener, ale jak tak koukám tak bez klasického AV se neobejdu :smile:

Kdyby se k tomu mohl někdo vyjádit, byl bych Vám vděčnej :smile:
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Malwarebytes' Anti-Malware

Příspěvekod guest » 22 črc 2010 08:46

MbAm je výborný soft, ale není to Antivir, viz citace:

Malwarebytes' Anti-Malware je aplikace pro vyhledání a odstranění spyware, adware, trojských koní, rootkitů a dalších nebezpečných a škodlivých programů typu malware. Program je možno použít i pro ochranu v reálném čase, kdy je spuštěn na pozadí systému a dokáže sledovat procesy a zasáhnout v případě podezření nebo zjištění infekce.

Na podobné pokusy můžeš použít free Avast anebo trial Nod. Jestli ti funguje antivir můžeš vyzkoušet ZDE, na konci je i test antiviru a tuším že se testuje na eicar.

Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Malwarebytes' Anti-Malware  Vyřešeno

Příspěvekod Jerry86 » 22 črc 2010 09:01

jj přesně z těch stránek mám toho "eicara" :smile:
Děkuji za vysvětlení, je mi to jasný. Zároveň se omlouvám za hloupý dotaz :roll:
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”