Zdravim, četl jsem téma "Jak si chránit PC" v této sekci fóra. Článek je 4 roky starý.
Mám legální systém windows 7 home 64 bit, používám firewall z OS a avast free verze 5, nepoužívám k zabezpečení žádné další programy
Dotaz zní:
Je toto zabezpečení v dnešní době dostačující? Dá se věřit firewallu windows 7? Měl bych mít nainstalovaný program proti spyware jako Spybot, popřípadě další programy?
Stačí Avast 5?
Stačí Avast 5?
Základní deska: MSI B85-G41 PC Mate
CPU: Intel Core i3 4170 / Chladič SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600 MHz
GPU: MSI N750Ti Twin Frozr IV 2GD5/OC Gaming
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
HDD/SSD: Seagate Desktop HDD - 1TB/Crucial MX500 - 500 GB
Monitor: AOC 2269WM
Skříň: Zalman Z1
CPU: Intel Core i3 4170 / Chladič SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600 MHz
GPU: MSI N750Ti Twin Frozr IV 2GD5/OC Gaming
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
HDD/SSD: Seagate Desktop HDD - 1TB/Crucial MX500 - 500 GB
Monitor: AOC 2269WM
Skříň: Zalman Z1
Re: Stačí Avast 5?
Nic není stoprocentní,ale toto zabezpečení plně dostačuje.Firewall ve windows 7 je na dobré úrovni a Avast patří k těm nejlepším co jsou zdarma .Možná bych ještě přidal superantispyware na občasný sken.
Já bych souhlasila s Petisonem, win7 má celkem dobrý firewall.
Pokud neklikáš na kde co a dáváš si pozor, co stahuješ a jaké stránky naštěvuješ, tak by to měla být dostačující ochrana.
Největší chyba vzniká mezi klávesnicí a židlí
, pokud budeš stahovat samé warez a polezeš na bůhvíjaké stránky, tak Tě neochrání ani sebelepší antivir.
Pokud neklikáš na kde co a dáváš si pozor, co stahuješ a jaké stránky naštěvuješ, tak by to měla být dostačující ochrana.
Největší chyba vzniká mezi klávesnicí a židlí

jedním slovem - stačí
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
bledulka píše:Největší chyba vzniká mezi klávesnicí a židlí
-> stačí, pro běžného uživatele jo.
Z vlastní zkušenosti:
Hardwarový firewall v routeru + Avast 5 + zdravý rozum (mám?) = čistý počítač (akorát ten prach bych měl občas vyfoukat
).
Hardwarový firewall v routeru + Avast 5 + zdravý rozum (mám?) = čistý počítač (akorát ten prach bych měl občas vyfoukat

- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”