změna rozlišení, barev, rozdělení obrazovky - pomoc!
změna rozlišení, barev, rozdělení obrazovky - pomoc!
Zdravím, stal se mi nepříjemný problém. Nic nového jsem neinstaloval, antivir mám Microsoft Security Essentials, Windows 7 32bit. Spustim mozillu, a najednou se mi restartuje PC a po restartu se mi změní rozlišení Z 1440x970 nebo kolik na 640x480, změní se mi počet barev, a rozdělí se mi obrazovka na 2 části. Nemohu být s barvami konkrétní, protože nelze nic přečíst z monitoru (píšu z druhého NB). Rozlišení, počet barev prostě nic nejde změnit, i když přeinstaluju ovladače na grafárnu, nic nejde. MSE mi nenalezlo žádnej vir. Přeinstaloval jsem Windowsy 7 ale žádná změna... Můžete mi někdo prosím poradit co s tím? Předem moc díky za jakoukoli radu...
Re: změna rozlišení, barev, rozdělení obrazovky - pomoc!
Zkus se přihlásit v nouzovém režimu. Pokud si myslíš, že to bylo po instalaci Firefoxu, tak ho odinstaluj a restartuj v normálním režimu. Překontroluj v Správci zařízení, zda nemáš u něčeho žlutou ikonku. Co máš - notebook anebo desktop?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
No ani po odinstalovani firefoxu to nic neudelalo, ted sem doisntaloval windowsy a porad to samy... ale problem v monitoru nebude, pac kdyz to pripojim k TV tak je problem uplne stjenej. A mam notebook
pes bude zakopanej někde ve vnnitř, protože nejde změnit rozlišení - prostě tam nejde rojet nabídka rozlišení. Ani panel NVidia není v seznamu, když kliknu pravým talčítkem na plochu... ale driver tam nainstaovaný je...
Pokud tedy uvažuji logicky:
1. Vznikl ti problém se zobrazováním na NB.
2. Přeinstaloval jsi operační systém.
3. Problém zůstává.
Tedy: problém nemůže být ve Windowsech, ale v hardwaru nebo BIOSu. Anebo se mýlím?
1. Vznikl ti problém se zobrazováním na NB.
2. Přeinstaloval jsi operační systém.
3. Problém zůstává.
Tedy: problém nemůže být ve Windowsech, ale v hardwaru nebo BIOSu. Anebo se mýlím?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
jasně body 1-3 jsou tak jak píšeš. problém není ve Windowsech, v hardwaru si myslím že ne, ale BIOS? S tímto problémem jsem se ještě nesetkal... Jak se to řeší? Dík
Proč jsi přesvědčen, že v hardwaru to nemůže být? Mohla ti odejít třeba grafická karta, paměť, apod. Pokud ti nic neříká BIOS, tak předpokládám, že jsi do něho nezasahoval, takže toto můžeme asi vyloučit. Zůstává tedy hardware. Ta porucha nastala náhle, anebo jsi pozoroval postupně větší a větší problémy, až to nakonec "padlo"?
Tak padlo zničeho nic, najednou, je sice teda pravda, že asi před týdnem si mi zničeho nic seknul NB, ale nic nenasvědčovalo tomuhle... Do BIOSu jsem nezasahoval, takže problém tam být nemůže?
Ale co když jsem přeinstaloval driver pro GK, a ukáže mi to že ControlPanel pro NVidii nelze spustit. Mám pořád za to, že bude někde skyrtý vir. Je to možný?
Ale co když jsem přeinstaloval driver pro GK, a ukáže mi to že ControlPanel pro NVidii nelze spustit. Mám pořád za to, že bude někde skyrtý vir. Je to možný?
Když jsi přeinstaloval Windowsy, tak předpokládám, že ne. Tedy - pokud jsi skutečně instaloval a ne obnovil ze zálohy. Pak by v té záloze vir mohl být. Ten ovladač na GK je určitě určen pro tvůj operační systém?
Ne neobnovoval jsem to ze zálohy, přeinstaloval jsem to kompletně. A ovladače jsou určitě správný, ale to by neměnilo nic na faktu, že se to z ničehonic takhle podělalo... Pomůže ti případně screen?
Jo, zkus ho sem hodit.
http://www.uloz.to/6436663/vystrizek-png a takhle to mám na monitoru dvakrát pod sebou
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”