"Vážený zákazník
Windows Defender môže byť spustený súčasne s ESET Smart Security, doteraz sme nezaznamenali žiadny problém spôsobený ich interakciou. Samozrejme nedoporučujeme manuálne spustený scan počítača v oboch programoch zároveň, jednak sa predĺži čas scanovania a takisto to zle pôsobí na Váš harddisk.
K druhej časti Vašej otázky, smart optimalizácia je jednoducho zrýchlenie skenovania počítača bez toho aby bola znížená jeho bezpečnosť. Pripájam popis Smart optimalizácie vytiahnutý z helpu priamo v našom produkte (otvorí sa Vám ak pri akýchkoľvek nastaveniach v našom programe stlačíte klávesu F1)
Zapnúť Smart optimalizáciu
Pre kontrolu systému budú použité nastavenia zabezpečujúce najlepšiu optimalizáciu rýchlosti a úrovne kontroly, ktorá spočíva v inteligentnom použití rôznych skenovacích metód pre rôzne typy súborov v rámci jednotlivých ochranných modulov. Nastavenia Smart optimalizácie nie sú v produkte zadefinované napevno. Vývojársky tím firmy ESET ich má možnosť podľa uváženia meniť prostredníctvom pravidelnej automatickej aktualizácie. Pokiaľ je Smart optimalizácia vypnutá, pri skenovaní súborov sa aplikujú výlučne iba nastavenia zadefinované užívateľom v nastaveniach skenovacieho jadra ThreatSense jednotlivých ochranných modulov."
Uvidíme, zapol som teda naspät Windows Defender ( po inštalácii W 7 a nainštalovaní ESETu som ho hneď vypol) PC sa mi nespomalil, nechám sa prekvapiť ( dúfam, že pozitívne