Problém - Vir
Problém - Vir
Dobrý den, prosím poraďte mi co mám dělat. Do pc se mi nainstaloval nějaký vir, nbo co to je. Prostě ten vir vypadá jako nějaký antivir, který mi ruší všechny aplikace, které se pokusím zapnout, tudíž i správce úloh nefunguje. Ten "antivir" mě neusále nutí abych se někde registroval a zaplatil si plnou verzi. Když se pokusím ten "antivir" vypnout v jeho nastavení, tak mi to napíše, že si to můžu změnit jen po zakoupení plné verze. A dále mi ještě tento vir mění plochu na nějaký text že jsem infikován, a že si mám pořidit antivir. Osobně používám avast. Jinak co mi funguje je internet, a složky jdou taky normálně otvírat. To je asi tak vše, moc Vás prosím o radu děkuji.
- Majoros.L
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém - Vir
Kde ho máš nainstalovaný(ten program)?
Nedivte se .... Víííím že mám blbé dotazy ale tak to bývá když ste nováček a potřebujete upragovat PC.
Jmenuje se to System Tool a nikde to nemůžu najít, prostě jakoby to neexistovalo.
Teď jsem něco našel, ale ta složka je prázdná C:\Documents and Settings\Webster\Nabídka Start\Programy\System Tool
- Majoros.L
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
smaž všechny soubory které by mohly být od toho proramu(nevím ale skus stáhnout CCleaner)
Nedivte se .... Víííím že mám blbé dotazy ale tak to bývá když ste nováček a potřebujete upragovat PC.
no stahnu to ale nenainstaluju, protože to ruší všechny programy co se pokusím zapnout, ale zkusit to můžu
- shen477
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Existuje plno takových falešných antivirů, kteří ti po čase začnou hlásit že jsi infikován a vše ti zabokují. Myslím, že budeš muset přeinstalovat Win a zformátovat HDD, ale počkej jestli někdo zkušenější ještě něco nenapíše.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

ou zatim dík za rady, no a můžu si aspoň nějaké soubory nakopírovat na flashku? nbo tam se ten vir taky přenese?
- shen477
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli to není nějaký příliš ''výkonný'' vir, tak by se ti na flešku dostat neměl. Nech si na flešce jen zálohy důležitých souborů, IMHO vir by se ti tam dostat neměl.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nic ručně nemaž! Stejně to nepůjde! Udělej tohle ..
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
díky za radu, ale bohužel ten program nejde nainstalovat, ten pitomý vir to ruší .. ://
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Při stahování přejmenuj MbAM na:
winlogon.exe
pak nainstaluj a spusť.
winlogon.exe
pak nainstaluj a spusť.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”