V tom případě fixni i ten řádek
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{91B30C8D-3DB3-41A5-B69A-9B6F849A42CF}: NameServer = 208.201.224.11,208.201.224.33
Signace - Kerio firewall
- Ivošisko
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro jistotu...
Mijajo....při pohledu na onen 017 - HKLM..... jsem si uvědomil, že to jsou adresy DNS serverů, které mám nastavené v TCP/IP....
I tak to mám fixnout?
I tak to mám fixnout?
Dík, Ivo
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V Hijackthisu je můžeš fixnout, protože je nevymazáváš, jen odaktivuješ. Pokud by ti nejet net, tak je můžeš zcela bez problémů v kartě Backup znovu zaktivovat. Jenže tyhle adresy tě posílají právě k těmto "firmám" - nevím o nich nic bližšího, ale pokud myslíš, že víš co jsou zač a nemáš s kompem jiné problémy, klidně je tam nechej.
- Ivošisko
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Po fixnutém ř. 017 - HKLM....
Pro informaci pro Mijaju:
tak jsem onen diskutovaný řádek fixnul a kromě toho, že jsem měl pocit, že se mi poněkud lenivěji startuje IExplorer (ale to mohlo mít jiné souvislosti), se nic zvlaštního nedělo. Až dnes jsem zjistil, že mi nejdou otevřít některé webové stránky. Následně jsem ukázalo, že fixnutí onoho řádku způsobilo, že se mi v TCP/IP přeply upřednostňované servery DNS na "Získávání adresy serveru DNS automaticky", což způsobovalo nemožnost startu některých webů. Po zpětném zapsání DNS adres šlo stránky načíst a v Hijacku se opět objevil řádek 017....
To vše tady uvádím jen pro ilustraci.
tak jsem onen diskutovaný řádek fixnul a kromě toho, že jsem měl pocit, že se mi poněkud lenivěji startuje IExplorer (ale to mohlo mít jiné souvislosti), se nic zvlaštního nedělo. Až dnes jsem zjistil, že mi nejdou otevřít některé webové stránky. Následně jsem ukázalo, že fixnutí onoho řádku způsobilo, že se mi v TCP/IP přeply upřednostňované servery DNS na "Získávání adresy serveru DNS automaticky", což způsobovalo nemožnost startu některých webů. Po zpětném zapsání DNS adres šlo stránky načíst a v Hijacku se opět objevil řádek 017....
To vše tady uvádím jen pro ilustraci.
Dík, Ivo
- Ivošisko
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ručně stručně....
Mělo to svoji genezi...já si napřed nebyl jistý, zda je to tím fixnutím, tak jsem to vypsal ručo a až poté jsem si ověřil, jak to probíhalo....a navíc, přiznám se, že ještě jsem nikdy nic v HJT neobnovoval, takže bych tápal - bylo by dobré, kdybys mi naznačil postup :-) (jsem jen obyčejný "amík")....
Dík, Ivo
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”