čištění registrů Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

olcit
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

čištění registrů

Příspěvekod olcit » 28 črc 2011 16:26

Dobrý den.
Dlouho jsem používal CCleaner, pak jsem přešel na Glary Utilities a nyní používám Perfect utilities. Teď jsem se dočetl, že tyhle čističe mohou poškodit PC a to až k zhroucení systému! Prosím o radu, jestli to vubec používat a popřípadě který? Děkuji
olcit

Reklama
Flame
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: čištění registrů

Příspěvekod Flame » 28 črc 2011 16:37

osobne pouzivam ccleaner asi rok a pul kazdej vecer pred spanim to projedu i internetove cookie apod, zatim bez problemu :D
CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH​-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224

olcit
nováček
Stav:

Příspěvekod olcit » 28 črc 2011 16:46

Jasně, taky jsem s ním neměl problemy, ale ty další po něm ještě našly hodně položek k vyčištění.
olcit

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 28 črc 2011 17:06

já to nechávám na TuneUpu :)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 črc 2011 17:17

Ccleaner je osvědčený a při čištění registrů lze dělat jejich zálohu (doporučeno). Používám jej již dost let a žádné problémy a ni jsem o nich neslyšel. Na netu je dost všelijakých info "jedna paní povídala". S dalšími uvedenými nemám zkušenosti, ani je nepoužívám.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

olcit
nováček
Stav:

Příspěvekod olcit » 05 srp 2011 04:17

No jo, CCleaner je v poho, jenom že IObit mi po něm ještě našel mraky svinčiku na odstranění. Skoro 600 MB.
olcit

bledulka
Level 5
Level 5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod bledulka » 06 srp 2011 11:22

Ahoj,
on každý čistič registrů najde něco jiného, záleží kde má naprogramováno hledat a zasahovat. CCleaner je bezpečný, nikdy jsme neviděla, že by něco narušil, navíc se dá dělat záloha.
Rozhodně nedoporučuji Advanced system care, ten dělá takovou čistku, že dřív či později prostě smaže, co nemá..a někdy dojde až k naboření systému.
Pokud budeš programy odinstalovávat třeba přes total uninstaller a občas použiješ cclenaer, mělo by to stačit.

olcit
nováček
Stav:

Příspěvekod olcit » 06 srp 2011 18:50

No super. Zatim jsem teda nic nepokazil. Čistil jsem to jen jednoklikovou údržbou.
Právě proto o tom píšu. Jestli si udržovat svinčik v PC a čistit jen ccleanerem, nebo postoupit riziko a smazat ty tuny balastu ?!
olcit

bledulka
Level 5
Level 5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod bledulka » 06 srp 2011 21:58

Mě osobně stačí ccleaner.

moby1.1
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod moby1.1 » 12 bře 2012 12:20

-Stými čističmi PC, je to ako s antivírmi, každý radil niečo iné, tak som si to odskúšal sám, niet nad vlastnú skúsenosť.
-Niektorí tvrdia, že PC nečistia. Ja som zistil, že PC treba čistiť, lebo inak sa v ňom nabaluje viac a viac balastu a PC sa viditeňe spomaľuje.
-Teras čím čistiť? Istú dobu som experimentoval s rôznimy čističmi: Advanced system care, IObit, TuneUp, Glary Utilities atď., no najviac sa mi osvetčil CCleaner. Prečo ? Tie ostatné čističe vyčistia asi viac - dočista, ako CCleaner, povedal by som, až tak moc, že vždy sa mi niečo posralo, niekedy to viedlo až k preinčtalácii Windowsu.
-CCleaner je u mňa dobrý kompromis (vyčistí, PC zrýchli, má možnosť zálohy, takže keby niečo, vrátiš zmeny späť, ale ja som to nikdy nemusel použiť).
Takže moje skúsenosti záverom: treba čistiť počítač, ale, ak sa chceš vyvarovať že niečo pokazíš, naj je CCleaner. Môžeš veriť mojim skúsenostiam, alebo si to overiť a vyskúšať na vlastnej koži ako ja, možno dôjdeš k tým istým skúsenostiam ako ja.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: čištění registrů  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 12 bře 2012 12:31

Netřeba otevírat tak staré téma
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”