Stažení historie komunikace qipu zvenčí a nabourání do PC Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

alokina
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Stažení historie komunikace qipu zvenčí a nabourání do PC

Příspěvekod alokina » 23 bře 2009 23:08

ahoj, mám takový dotaz. Je možné aby se někdo napíchl a můj PC a stáhnul si historii kominikace z Qipu? No možné je asi všechno, ale když jsem se napojila na své číslo icq z jiného počítače a místa nikdy se mi historie neobjevila, protože je prostě v mým PC nebo je někde ukládána ještě na netu? Bohužel se mi stalo že mi mailem někdo staženou komunikaci poslal a není to příjemný.

Pokud se mi do PC někdo opravdu naboural, jakým způsobem? Jak se toho můžu zbavit pokud vůbec můžu :shock: má přístup i dojiných složek v mým PC a nebo třeba se může nabořit i do banky přes net? Používám oficiálního Noda32 jako antivir, nic nehlásil, teda nedávno nějakého trojského koně ale toho se zbavil.

Nevím si vůbec rady co můžu dělat, jestli se vůbec můžu nějak bránit.

Prosím o radu, i když můj dotaz je asi moc amatérský.

Díky, díky předem všem za jakoukoliv radu

Reklama
simPod
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Stažení historie komunikace qipu zvenčí a nabourání do PC

Příspěvekod simPod » 23 bře 2009 23:26

pokud pouzivas qip, tak by historie mela byt ulozena pouze v pc, pokud ji nemas nasdilenou, coz asi nemas
nabourat do pc samozrejme jde, ja napr pouzivam hamachi v kombinaci s radmin server+viewer na napojeni na pc k pribuznym - muzu se pres to napojit na vzdalena pc, ovladat, vypinat, delat operace se soubory, proste vsecko co potrebuju kdyz mi napr. babicka zavola ze ji nejde internet :wink:
to je jenom priklad, moznosti jak se pripojit nekomu na pc je vic, ale vetsinou je potreba fyzicky kontakt s pc, aby si to tam potencialni utocnik nejdriv nastavil.
taky je mozne ze se ti tam nikdo nenapojil, ale proste si k pc prisel a hitorii si stahnul? nebo jsi mu ji nevedome zaslala, ale to fakt nvm.... moznosti je dost a nod32 pouze zachyti trojske kone, viry a podobne skudce. k zamezeni nechtenym pristupum ze site slouzi firewally

alokina
nováček
Stav:

Příspěvekod alokina » 24 bře 2009 20:08

Díky za odpověď :), no samozřejmě že je možné že si sem někdo "konkrétní" sedl a stáhnul si to přímo z PC. Ale pokud je třeba někdo napojený na moje PC z venčí můžu to nějak zjistit? Mohl by jsi mi pls doporučit nějaký soft který by tohle odhalil?

díky moc

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 24 bře 2009 20:21

ja pouzivam eset smart security, kde mi od firewallu vzdycky vyskoci hlaska kdyz se nejaky program pokousi spojit se siti nebo naopak

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 bře 2009 20:29

rozhodně bych nainstaloval firewall a správně ho nastavit a nemělo by se to opakovat. historie se dá zjistit i odposloucháváním portu, přes který QIP komunikuje, ale je šifrovaná, takže by musel přijít i na rozkódování té komunikace, ale pravděpodobnější bude, že jsi někde nechala uloženou komunikaci QIPu na jiném PC, kde nejsi často a zapomněla jsi ji vymazat
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

alokina
nováček
Stav:

Příspěvekod alokina » 24 bře 2009 20:43

Já mám qip 2005 ver. 8080 ... jinak určitě je to stažený z mýho PC (to vím přesně), jinak díky za informace nějak se s tím zkusím poprat. Asi začínám díky tomu trpět stihomamem, ale je fakt že to není zrovna příjemný pocit, myslet si že cokoliv kamkoliv napíšu, nebo kam vlezu na netu tak někdo vidí ... :evil: jj začínám být stihomam :roll:

alokina
nováček
Stav:

Příspěvekod alokina » 24 bře 2009 20:45

Simon P40 píše:ja pouzivam eset smart security, kde mi od firewallu vzdycky vyskoci hlaska kdyz se nejaky program pokousi spojit se siti nebo naopak

a to můžu mít spuštěného Noda anivirus a tenhle Eset smart security (vím že to asi zní "vtipně") ale jsem fakt v tomhle jenom uživatel a to možná míň než průměrný :lookround:

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 24 bře 2009 21:01

Simon P40 píše:babicka zavola ze ji nejde internet

Jen takový technický dotaz,jak chceš spravit babičce počítač přes net když jí nejde net? :lol: :lol:
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 24 bře 2009 21:10

:lol: :lol: :lol: zapomnel jsem dat uvozovky... on ji"nejde internet" ale pritom nejde treba jenom ff a takovyhle kraviny mno :D

alokina píše:a to můžu mít spuštěného Noda anivirus a tenhle Eset smart security (vím že to asi zní "vtipně") ale jsem fakt v tomhle jenom uživatel a to možná míň než průměrný :lookround:
nod32 antivirus je v eset smart security integrovan

alokina
nováček
Stav:

Příspěvekod alokina » 24 bře 2009 23:33

Díky, už jsem to naistalovala, přepsalo mi to Noda32 ofiko koupenýho s licencí ještě na rok, budu si to muset vyřídit na Esetu, to budou mít ze mě radost :smile:

rozhodně ale děkujuuuu :number1:

// Při odpovídání na bezprostředně předcházející příspěvek nepoužívej citaci (viz pravidla2§G).
// Bohatě stačí uvést jméno toho, na koho reaguješ (a často není nutné ani to).
// Citaci jsem ti smazal, příště na to, prosím, mysli.
// Myloš

Egna
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Stažení historie komunikace qipu zvenčí a nabourání do P

Příspěvekod Egna » 16 srp 2012 17:51

Dobrý den, zajímalo by mě kam se ta historie qipu ukládá? Děkuji

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Stažení historie komunikace qipu zvenčí a nabourání do P  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 16 srp 2012 19:39

Neotvírej 3 roky staré téma a založ si své, tak jak kážou pravidla
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”