Ahoj, předevčírem se mi stal takový záhadný problém s compem.
V poklidu jsem si hrál tanky (WoT) a najednou černá obrazovka, ale pc se neseknul, v pozadí stále hrála muzika. Zmáčknu tedy tlačítko restart, pc nabíhá, logo win se ještě zobrazí a zase černá obrazovka a po chvíli aut. restart, tak si tak říkám, že se vysypal ovladač grafiky, najedu do nouzáku odinstaluju, restartnu a win normálně naběhly, ale hned po zobrazení plochy se objeví okýnko od eseta, že to našlo nějakýho vira (do teď jsem žil v domění že to mám čistý), neváhám udělám kompletní scan s výsledkem:
Operační paměť » winlogon.exe(468) - varianta infiltrace Win32/Dorkbot.B červ - nelze léčit
C:\Users\AXONcz\AppData\Roaming\Xppipf.exe - Win32/Dorkbot.B červ - vyléčen smazáním - uložen do karantény [1]
Tak to tedy restartuju a zase stejný problém jako předtím, po logu win černá obrazovka, opakuji postup s nouzáken, najedu normálně do win, udělám další scan esetem, čisto, pročistím to CCleanerem + ještě jsem instalnul nějaký prográmek na odstraňování malweru a podobných šmejdů, výsledek scanu byl čistej. Pro jistotu jsem PC vyzkoušel s jinou grafikou (nvidia), stejný problém. Jinak je jedno jaký je tam ovladač, jestli default win (WDDM) nebo primo ati.
Další věcí co se mi po tomto incidentu děje jsou divné tečky na startovací obrazovce, které se už nikde jinde neobjevují. Viz příloha.
mám OS win7 professional, originální
Chtěl bych požádat o pomoc, co se v tom pc stalo. Řikám si, že kdyby byla v háji grafika, tak by se ty tečky objevovaly všude nebo by pc fungoval normálně s jinou grafikou. Další možností je, že tam něco udělal ten virus, to by vysvětlovalo ty restarty s nainstalovaným driverem, ale nevysvětluje to ty tečky na úvodní obrazovce. Ještě jsem si říkal, že ten vir mohl něco udělat s biosem (ten řídí start), tak jsem vyndal na 5 min baterku, ale to taky nepomohlo.
Díky za pomoc a vysvětlení.
restart PC s nainstalovaným driverem grafiky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: restart PC s nainstalovaným driverem grafiky
Tohle je s největší pravděpodobností upečený grafický čip. V horším případě deska. Pokud je možnost grafiku vyměnit, vyzkoušej.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Ty tečky jsou jenom u startu a pak ne? Vypadá to na GK, ale pokud je to jenom u startu mohl by to být i problém s napájením.
Takže spojitost s tim virem je čistě náhodná a ten automatický restart je způsoben HW problémem? Vzhledem k tomu, že mám pc nadstandartně chlezené (teplota Gčipu při hraní max 55°C + uvnitř se neusazuje prach), tak jsem si to práve nechtěl přiznat. :)
-
- Pohlaví:
Restartuj PC a opakovaně mačkej F8. V následující nabídce zakaž automatický restart a potom se napiš anebo ofoť chybové hlášení - pokud se to bude opakovat.
Hotovo, skutečně to vypada na nějaký problé s grafikou. Ale co nechápu proč se ty tečky tady objevily, ale teď ve woknech je namám a na zbylých úvodních černých obrazovkách taky ne.
-
- Pohlaví:
Tak to těžko říct, GK je přece jenom "stroj" a těžko víme co se se v něm děje. Já jinou radu nemám. Až se tu objeví Milli Ness požádej ho o radu.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”