Měla jsem problém s odesíláním pošty, psalo mi to toto:
Došlo k neznámé chybě. Účet: 'pop3.seznam.cz', Server: 'mail.upcmail.cz', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '421 Cannot establish SSL with SMTP server 213.46.255.15:465, SSL_connect error 5:connection closed', Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba serveru: 421, Číslo chyby: 0x800CCC67
Zjístila jsem, že ve firewallu není povolen outlook expres. Udělala jsem pro tento program vyjímku a pošta začala řádně odcházet.
Nyní se ale ptám - JE TO V POŘÁDKU, KDYŽ JSEM UVEDLA TUTO VYJIMKU ?
Dříve mi pošta chodila normálně a nevím jesli to tam bylo ( povoleno ve Firewallu ) či ne.
Teď pár dní bez té vyjímky pošta odcházela jaksi sporadicky po delší době a zároveň s uvedením toho hlášení ! Děkuji za odpověď
outlook expres a firewall
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: outlook expres a firewall
Ve firewallu musí být outlook povolen.
Pokud máš nějaké pochybnosti:
Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis.
Pokud máš nějaké pochybnosti:
Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Děkuji za odpověď.
Pouze mi není jasné , co se stalo. Pouze mám nainstalovaný nový Avast 8 a provedla jsem odinstalovaní nepotřebných programů a pročistění
C cleanerem. Ve firewallu nebylo nic měněno.
Nyní jsem tedy dala tu vyjímku pro outlook expres a funguje to. Jde mi jen o to, aby nebylo něco špatně...
Pouze mi není jasné , co se stalo. Pouze mám nainstalovaný nový Avast 8 a provedla jsem odinstalovaní nepotřebných programů a pročistění
C cleanerem. Ve firewallu nebylo nic měněno.
Nyní jsem tedy dala tu vyjímku pro outlook expres a funguje to. Jde mi jen o to, aby nebylo něco špatně...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
No normálně se při instalaci outlooku , během instalace program sám nastaví vyjímku pro firewall , uživatel nastavovat nic nemusí. Je to divné.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Mám XP SP3, Avast 8 Free, firewal ingegrovaný ve Windows, Outlook Express funguje spolehlivě bez povolení výjimky ve firewalu (ani v něm není předistalované "políčko" pro výjimku pro OE) a OE funguje spolehlivě. Tak nevím ...
Nemá náhodou v úložišti OE některý ze souborů velikost cca 2 GB a větší? Delší soubory OE nezvládá a chová se "nezvykle".
Nemá náhodou v úložišti OE některý ze souborů velikost cca 2 GB a větší? Delší soubory OE nezvládá a chová se "nezvykle".
Tak teď jsem si všimla, že ve Firewallu mám zaškrtnutou vyjímku pro rlvkng.exe !
To je nějaký škodlivý program, jak jsem se dočetla!
Ctěla jsem to regulérně odinstalovat ( v ovl. panelu ) - ale mi to nahlásilo chybu, že už je patrně odstraněn ...
Tak nevím. Zdá se mi totiž stále, že počítač nějak pomaleji při startu nabíhá.
To je nějaký škodlivý program, jak jsem se dočetla!
Ctěla jsem to regulérně odinstalovat ( v ovl. panelu ) - ale mi to nahlásilo chybu, že už je patrně odstraněn ...
Tak nevím. Zdá se mi totiž stále, že počítač nějak pomaleji při startu nabíhá.
Jjg píše:Mám XP SP3, Avast 8 Free, firewal ingegrovaný ve Windows, Outlook Express funguje spolehlivě bez povolení výjimky ve firewalu (ani v něm není předistalované "políčko" pro výjimku pro OE) a OE funguje spolehlivě. Tak nevím ...
No právě předinstalované políčko tam nyní skutečně nebylo, musela jsem tam Outlook expres doplnit . V ten moment to chodí bez problému. Nevím ale jestli je to v pořádku. Žádný velký soubor v OE nemám.
- Zaslala jsem ke kontrole LOG na HiJackThis.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
ten soubor----patří k RelevantKnowled...vyčistíme to v sekci HJT.
Chyba při odesílání pošty - na vině AVAST 8
To může člověk hledat chybu v počítači, když za vše může aktualizace AVASTU 8.
Přikládám link...
http://forum.avast.com/index.php?topic=118106.0
Přikládám link...
http://forum.avast.com/index.php?topic=118106.0
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”