Ahoj jaký programy byste mě doporučili pro bezpečnost PC? Jestli tam mám hodit avasta nebo jiný program, Spybota, Spyware Terminator nebo jestli existuje vše v jednom. Nejlépe free. Nebo pokud je něco all in one a platí se tak jsem schopen si to koupit. Ještě jaký program pro čištění pc. Jestli stačí CCleaner. Mám plnou verzi z jednoho časopisu Ashampoo WinOptimalizer 2013 tak jestli stačí ten nebo jíný. Předem se omlovám pokud jsem to hodil do špatné sekce.
Dík za rady.
Jaký programy pro bezpečnost PC Vyřešeno
Jaký programy pro bezpečnost PC
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Re: Jaký programy pro bezpečnost PC
Nativní nástroje OS(Defrag. a spol.), plně automatizované pomocí Scheduleru.
BFU se tak nemusí o nic starat, kromě svých dokumentů.
Ale pokuď program,tak na čistění jednoznačně CCleaner(umí takřka vše od čištění souborů, registrů, start-up seznamu a i odinstalování)
Nebo TuneUp(automatická údržbá počítače,optimilizace PC.),ale nahrádá za něho je také Toolbox,je slabší,ale co do funkční tak více možností.
Nc jiného bych nepoužíval.
BFU se tak nemusí o nic starat, kromě svých dokumentů.
Ale pokuď program,tak na čistění jednoznačně CCleaner(umí takřka vše od čištění souborů, registrů, start-up seznamu a i odinstalování)
Nebo TuneUp(automatická údržbá počítače,optimilizace PC.),ale nahrádá za něho je také Toolbox,je slabší,ale co do funkční tak více možností.
Nc jiného bych nepoužíval.
Takže toto Ashampoo WinOptimalizer 2013 teda nepotřebuji když to zvládne CCleaner? Ten Tune Up je teda lepší jak CCleaner? Už jsem o něm slyšel a asi uvažuji, že si ho koupím pokud není free verze kromě nějaké 30 denní nebo kolik to má.
TuneUp tam je možnost 30 denní zkušební verze.
Nejučinější ,ale také nejjednoduší je CCleaner,kde se nedá každopádně nic zkazit a u něho bych také zůstal spol. s nativními nástroji OS(Defrag.atd.)
Takže ten Ashmpoo bych nepoužíval,ale neznám ho. Neznám jeho funkce,tak nemůžu posoudit. Vycházím ze zkušenosti,které mám.
Nejučinější ,ale také nejjednoduší je CCleaner,kde se nedá každopádně nic zkazit a u něho bych také zůstal spol. s nativními nástroji OS(Defrag.atd.)
Takže ten Ashmpoo bych nepoužíval,ale neznám ho. Neznám jeho funkce,tak nemůžu posoudit. Vycházím ze zkušenosti,které mám.
Vše free (v češtině) a nic víc nepotřebuješ - jen ještě vlastní rozum
http://www.slunecnice.cz/sw/avast-free-antivirus/
http://www.slunecnice.cz/sw/ccleaner/
----------
popřípadě:
http://www.slunecnice.cz/sw/easycleaner/
http://www.slunecnice.cz/sw/avast-free-antivirus/
http://www.slunecnice.cz/sw/ccleaner/
----------
popřípadě:
http://www.slunecnice.cz/sw/easycleaner/
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Jsem koukal na ten TuneUP a je tam 15 denní verze. Jasný s tím Ashampoo uvidím jestli s tím někdo zkušenosti má. Byl zdarma jako plná verze v jednom časopisu tak jsem ho chtěl využít, ale co jsem koukal CCleaner zvládne vše jako Ashampoo. Možná víc možná míň to ať řeknou uživatelé co používají Ashampoo. Teď k těm antivirovým programům. Jaký je dobrý atd. Někde jsem četl, že dobré je používat Ad-Aware, Spybota tak jestli s tím má někdo zkušenosti tak poraďte prosím co tam dát. Tak Avasta mám jako plnou verzi v jednom programu.
Necpi si tam kraviny, které ani neznáš, triály apod... a které pak budeš navíc obtížně z PC vykopávat,
ale jak chceš ono asi si každý musí prvně natlouct.
ale jak chceš ono asi si každý musí prvně natlouct.

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
CoreyCZ píše:Takže ten Ashmpoo bych nepoužíval,ale neznám ho. Neznám jeho funkce,tak nemůžu posoudit. Vycházím ze zkušenosti,které mám.
Ashampoo používám a můžu doporučit. 100x lepší a více funkcí než CCleaner. A navíc je i ve free variantě a nebo občas se objeví jako příloha v časopisech jako dárek. Je jednoduchý, přehledný. Dokáže navíc hlídat disky a za chodu optimalizovat využití paměti, apod.
Antivir je základ. Pokud máš W7, tak firewall už nepotřebuješ. Ten ve W7 je poměrně kvalitní a další navíc by byl jen plýtvání prostředky. Co se týká Spyware Terminátora a Spybota, tak to jsou programy, co jsou dnes už za zenitem. Raději jednorázově použít Malwarebytes na kontrolu. Nepoužívat už nic dalšího rezidentně. Antiviry už mají antispyware štíty.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Re: Jaký programy pro bezpečnost PC Vyřešeno
Nainstaloval jsem si 90 denní free verzi Win 8. Na zkoušku než si je koupím. Tak to nějak chci mít v pořádku. Tak tam teda hodím ten Ashampoo. Ještě se chci zeptat pokaždé, když nainstaluji ten Ashampoo tak to hodí v přehled menu, volitelné a píše to ( byl nalezen soubor hibernace ta zabíra velikost 2762MB ) Co to vůbec je? Mám to odstranit?