Šikovný firewall

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

nanuqcz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Šikovný firewall

Příspěvekod nanuqcz » 21 lis 2013 23:16

Dobrý den,
sháním jednoduchý free firewall pro Windows 7. V podstatě po něm chci jen dvě funkce:

1. Aby mi při dosud nepovolené síťové komunikaci vyskočilo okno (něco takového: dialog.png) s možnostmi "Povolit", "Zakázat", "Povolit pro následujících 10 minut". Hlavně ta poslední možnost je pro mě důležitá, protože ji budu používat např. na instalačky programů (nepotřebuji je mít ve whitelistu věčně) a programy, u kterých jsem se ještě nerozhodl, jestli jim síťovou komunikaci chci natrvalo povolit.
  2. Nějaký přehled, které programy aktuálně komunikují po síti (něco takového: prehled.png).

Googlil jsem, ale je strašně těžké hledat na webu každého firewallu, jestli podporuje právě tyto funkce. Proto prosím o vaše zkušenosti a rady.

Děkuji

Reklama
Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Šikovný firewall

Příspěvekod Deny18 » 21 lis 2013 23:19

Hodně používaný z FREE možností a tady doporučovoaný je ZoneAlarm a Comodo firewall. Avšak jsem je nikdy neměl a nevím, zda-li umí funkce, které vyžaduješ - ale měli by. Bratr má zabudovaný firewall v antiviru Avira (placený) a ten umí tu možnost (povolit - zakázat program) a správu aplikací, které komunikují po síťi.

HugeNigga
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod HugeNigga » 21 lis 2013 23:28

Free Verze AVGčka ...
Můj PC :P - Case:Zalman Z9 PlusHDD1:1,5 TB Seagate BarracudaHDD2:2 TB WDSSD:Kingston Hyper 3K 120GBCD DVD: Cosi Samsung MB: MSI H87-G4 CPU: Xeon E3-1230V3 + CM Hyper 103 GPU: Sapphire R9 290X 4GB RAM: Kingston HyperX Blu 8GB OS: WIN 8 64 BIT PSU: Corsair CX 750WM

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 24 lis 2013 10:00

Neduplikuj prosím témata. Pokračuj zde - viewtopic.php?f=47&t=121054

AVG Free nemá firewall. :wink:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”