Je to virus?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

79user
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Je to virus?

Příspěvekod 79user » 13 úno 2014 17:35

Zdravím, přišel mi na email zpráva z amazonu(amazon.uk.com) v angličtině, že mi děkuji za objednávku zboží, kterou jsem u nich provedl. + příloha v pdf zabalené ve winraru.
Já u nich nic neobjednával. Tudíž jsem to projel antivirem a ten nic nenašel. Když jsem chtěl otevřít, daný dokument a zjistit jestli si někdo na mé jméno něco neobjednal, tak naskočilo okno viz. obrázek v příloze. A to mě zarazilo, neboť při otevíraní dokumentu v pdf, se toto neděje. Tudíž jsem dal možnost ne, ale toto okno znovu naskočí 10x za sebou, při každé odpovědi ne. Pak už se neobjeví do restartu, nebo znovu zapnutí pc. Nejde se toho zbavit a blokujeto ostatní programy. Co s tím? díky.
Fotografie0178.jpg

Fotografie0177.jpg

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: virus?

Příspěvekod guest » 13 úno 2014 17:39

Nejprve si zopakuj Pravidla fora, abys viděl jak má vypadat nadpis! Potom vlož do sekce Hijack This log a požádej o kontrolu. Návod je tam, nebo ho mám v podpisu.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Babis » 13 úno 2014 17:42

To si fotil skrz dno sklenice ne?

Fluke
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Fluke » 13 úno 2014 19:45

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2014 19:54

Kdyz to blokuje vse ostatni, tak se screenshot dela pomerne spatne.

Reseni bude obdobne jako s policejnim virem - spustit system v nouzovem rezimu, vytvorit dalsi uzivatelsky ucet a pod nim spustit antivir.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”