Je to vir? Vyřešeno
Re: Je to vir?
Recovery oddíl tam je.. to je síla, teď čekám už 10 minut na to aby se mi otevřel tento počítač. Pořád nejsem schopný vyzkoušet instalaci těch skenovacích programů. Proč nejde ten nouzový režim, vždyť tam bych tyhle operace mohl uskutečnit mnohem snadněji, nebo se pletu?
-
- Pohlaví:
Podle mne je vadný disk. Nějaký vir bych sice úplně nevyloučil, ale nezdá se mi to pravděpodobné. Další možnost by byla disk vyndat, připojit do jiného PC a zkontrolovat tam.
Díky poškozenému disku nefunguje nouzový režim?
-
- Pohlaví:
Pokud nejde nouzový režim je to zpravidla HW chyba. Všechny informace potřebné pro běh počítače jsou uloženy na HDD, výjimkou je pouze Bios. Nemusí to být chyby přímo HDD ale i desky.
tak se mi podařilo nainstalovat program CrystaDiskInfo.. tady jsou screeny (první a druhá část)
-
- Pohlaví:
Ten disk je třeba vyměnit. Jenom z něho stáhnout data, jsou-li.
takže disk je KO? nejde nijak opravit? (aspoň dočasně aby byl notebook chvíli schopen normálního provozu)
-
- Pohlaví:
Nejde to opravit. Pokud tam máš data, bylo by nejlepší ho připojit do PC a data stáhnout.
Dobře, tak děkuji.. Ještě se chci zeptat, to se může stát že HDD z ničeho nic jen tak sám od sebe přestane fungovat?
-
- Pohlaví:
Většinou věci přestanou fungovat z ničeho nic. Žárovka shoří, TV se nespustí apod. Tady u toho HDD ale bylo včas jistě varování, varování které je vidět jenom při kontrole. HDD sám od sebe nenapíše, jsem rozbitej a bude to horší.
Na to jsou právě programy jako CDI, kterými je dobré stav HDD občas kontrolovat. Tento HDD má navíc hodně událostí zaznamenané otřesovým čidlem, nebylo tedy s notebookem moc šetrně zacházeno.
Edit: Ale i ty chyby mohly signalizovat že se něco nedobrého děje, ale to zase každý nepozná. Většina lidí zná PC pouze uživatelsky.
Na to jsou právě programy jako CDI, kterými je dobré stav HDD občas kontrolovat. Tento HDD má navíc hodně událostí zaznamenané otřesovým čidlem, nebylo tedy s notebookem moc šetrně zacházeno.
Edit: Ale i ty chyby mohly signalizovat že se něco nedobrého děje, ale to zase každý nepozná. Většina lidí zná PC pouze uživatelsky.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Máš tam mnoho neopravitelných chyb , ty se začaly hromadit postupně , dál je tam velký počet záznamů otřesovým detektorem. Možná Ti spadnul , dostal ránu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”