Je to vir? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je to vir?

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 19:39

@Damned však si rozumíme. :smile:

Reklama
Gasco
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Gasco » 02 črc 2013 19:43

Recovery oddíl tam je.. to je síla, teď čekám už 10 minut na to aby se mi otevřel tento počítač. Pořád nejsem schopný vyzkoušet instalaci těch skenovacích programů. Proč nejde ten nouzový režim, vždyť tam bych tyhle operace mohl uskutečnit mnohem snadněji, nebo se pletu?

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 19:46

Podle mne je vadný disk. Nějaký vir bych sice úplně nevyloučil, ale nezdá se mi to pravděpodobné. Další možnost by byla disk vyndat, připojit do jiného PC a zkontrolovat tam.

Gasco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Gasco » 02 črc 2013 19:54

Díky poškozenému disku nefunguje nouzový režim?

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 19:58

Pokud nejde nouzový režim je to zpravidla HW chyba. Všechny informace potřebné pro běh počítače jsou uloženy na HDD, výjimkou je pouze Bios. Nemusí to být chyby přímo HDD ale i desky.

Gasco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Gasco » 02 črc 2013 20:12

tak se mi podařilo nainstalovat program CrystaDiskInfo.. tady jsou screeny (první a druhá část)
Přílohy
2.png
1.png

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 20:20

Ten disk je třeba vyměnit. Jenom z něho stáhnout data, jsou-li.

Gasco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Gasco » 02 črc 2013 20:24

takže disk je KO? nejde nijak opravit? (aspoň dočasně aby byl notebook chvíli schopen normálního provozu)

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 20:28

Nejde to opravit. Pokud tam máš data, bylo by nejlepší ho připojit do PC a data stáhnout.

Gasco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Gasco » 02 črc 2013 21:07

Dobře, tak děkuji.. Ještě se chci zeptat, to se může stát že HDD z ničeho nic jen tak sám od sebe přestane fungovat?

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 21:12

Většinou věci přestanou fungovat z ničeho nic. Žárovka shoří, TV se nespustí apod. Tady u toho HDD ale bylo včas jistě varování, varování které je vidět jenom při kontrole. HDD sám od sebe nenapíše, jsem rozbitej a bude to horší.
Na to jsou právě programy jako CDI, kterými je dobré stav HDD občas kontrolovat. Tento HDD má navíc hodně událostí zaznamenané otřesovým čidlem, nebylo tedy s notebookem moc šetrně zacházeno.

Edit: Ale i ty chyby mohly signalizovat že se něco nedobrého děje, ale to zase každý nepozná. Většina lidí zná PC pouze uživatelsky.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 03 črc 2013 09:46

Máš tam mnoho neopravitelných chyb , ty se začaly hromadit postupně , dál je tam velký počet záznamů otřesovým detektorem. Možná Ti spadnul , dostal ránu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”