Zdravím, chtěl bych vás poprosit o pomoc, jestli by se našla nějaká dobrá duše, která by teda věděla v čem je problem. No nedávno jsem měl pc v opravně 2 měsíce zpět a teraz sa mi znovu začíná vyskytovat stejný problem jako před tím zkrátka zapnu pc a už při načítání windows xp se zasekne na chvilku ten nabíhavač či jak tomu mam říct no a když se načte i plocha začne blikat a to se postupně zrychluje a pak se i totálně rozmázně plocha na růžovo zelenou a ještě nevím jakou kombinaci samozřejmě už od načítání windowsu se nedá dělat nic s myší klávesnicí prostě pc zamrzne.
Včera jsem tam hodil i CD se starou obnovou, kdy to bylo všetko OK, ale stejně problem přetrvává, zkoušel jsem i dát bod obnovení na stav kdy to šlo, ale to taky nepomohlo, no tohle mi vlastně nepomohlo nikdy.
PC jsem zkusil i v antiviru avast, který hlásil bez chyby a taky před tím v antiviru avira... ale ten jsem zkoušel 2x a pokažde se nekdy po polovině vypl, když selhal nečekaně... tk jsem ho odinstaloval a stahl jsem avast. Jinak ničím jiným antivirovým jsem to neprohližel, bo jsem vlastně ani pořádne nevedel čím možná bych neco našel, ale né každemu takovemu programu se dá věřit..
Po napsání příkazu eventvwr.msc tak hlásí chyby jen kategorie System a tam se objevuje chyba EventSystem - Netevent.dll (DCOM), která tam byla vždy když se tento problem vyskytl již potřetí či čtvrte... to je ze startu pc a taky to doprovází nyní toto.. zavedení následujícího ovladače... se nezdařilo ( Service Control Manager )
avgio
avipbb
Fips
intelppm
ssmdrv
Pak jsou tam ještě chyby další ale to už jsem byl na pc a ovladal som tak jsem to asi něčím už zpusobil sám a nejspíš to nebude mít vliv na tamten problem každopádně to netevent.dll se tam objevilo ještě vícekrát... behem hodiny asi 4x
A nevím ještě či to nečemu pomuže tak mi tu nedávno svitila jista chyba vždy při spuštení pc když ještě jakž takž fungoval, neco o tom že mám změnit cestu umístění, ale to jsem neudělal možná se to vyskytuje furt ale to se nedovim ted jsem rád, že to vůbec pustím jako ted z nouzáku a to se ještě mužu modlit bo nekdy to rovnou přeskočí na začátku tu možnost jit do nouzáku a rovnou se načte windows.
No tady je log
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 22:04:38, on 9.7.2013
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0013)
Boot mode: Safe mode with network support
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\McAfee Security Scan\3.0.285\SSScheduler.exe
C:\Documents and Settings\Administrator.UZIVATEL-17711A\Dokumenty\Stažené soubory\hijackthis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://get.adobe.com/flashplayer/comple ... &appid=300
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - Default URLSearchHook is missing
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nView\nwiz.exe /installquiet
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32
O4 - HKCU\..\RunOnce: [NeroHomeFirstStart] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMFirstStart.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user')
O4 - Global Startup: McAfee Security Scan Plus.lnk = C:\Program Files\McAfee Security Scan\3.0.285\SSScheduler.exe
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Proces mezipaměti kategorií součástí - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: McAfee Security Scan Component Host Service (McComponentHostService) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\McAfee Security Scan\3.0.285\McCHSvc.exe
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
--
End of file - 5188 bytes
Problem s pc
- lukas polak
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem s pc
Zkus toto, a pak sem vlož screen http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
lukas polak píše:Zkus toto, a pak sem vlož screen http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Odinstaluj:
Spybot-S&D
McAfee Security Scan
Zavři ostatní aplikace a prohlížeče, odpoj se od netu a fixni v HJT:
Návod
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sám.
Stáhni AdwCleaner
Ulož si ho na svojí plochu
Ukonči všechny programy , okna a prohlížeče
Spusť program poklepáním a klikni na „Prohledat“
Po skenu se objeví log ( jinak je uložen systémovem disku jako AdwCleaner[R?].txt), jeho obsah sem celý vlož.
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Provést rychlý sken a klikni na tlačítko Skenovat
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Zobrazit výsledky
- pak zvol možnost uložit log a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Spybot-S&D
McAfee Security Scan
Zavři ostatní aplikace a prohlížeče, odpoj se od netu a fixni v HJT:
Návod
Kód: Vybrat vše
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://get.adobe.com/flashplayer/comple ... &appid=300
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - Default URLSearchHook is missing
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32
O4 - HKCU\..\RunOnce: [NeroHomeFirstStart] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMFirstStart.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [_nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user')
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sám.
Stáhni AdwCleaner
Ulož si ho na svojí plochu
Ukonči všechny programy , okna a prohlížeče
Spusť program poklepáním a klikni na „Prohledat“
Po skenu se objeví log ( jinak je uložen systémovem disku jako AdwCleaner[R?].txt), jeho obsah sem celý vlož.
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Provést rychlý sken a klikni na tlačítko Skenovat
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Zobrazit výsledky
- pak zvol možnost uložit log a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
mmmartin píše:lukas polak píše:Zkus toto, a pak sem vlož screen http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
Mám to teda udělat znova nebo není třeba ? Ten obrazek hodit přímo asi do bb kodu image a nejdřív upnout.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si CrystalDiskInfo
Spusť program a klikni na Úpravy-Kopírovat. Poté sem vlož pomocí Ctrl+V obsah logu.
pak , co jsem psal já.
Spusť program a klikni na Úpravy-Kopírovat. Poté sem vlož pomocí Ctrl+V obsah logu.
pak , co jsem psal já.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
No moc nechápu však už jsem sem dal link na screen z toho programu viz hore letecka posta... a když ten program otevřu znova je tam asi to same čo tam bolo před tím ted si nejsem úplně jistý, mám to teda nějak spustit znovu nebo ? A ty úpravy kopírovat tedy nevím na čo som teraz udelal ked stejně ted moc nechápu čo sem mám dát... Jinak na tom co jsi psal už pracuji
# AdwCleaner v2.304 - Log vytvooen 11/07/2013 v 00:00:08
# Aktualizováno 03/07/2013 Xplode
# Operaení systém : Microsoft Windows XP Service Pack 3 (32 bits)
# Uživatel : Administrator - UZIVATEL-17711A
# Spuštin systém : Nouzový režim s prací v síti
# Spuštino z : C:\Documents and Settings\Administrator.UZIVATEL-17711A\Dokumenty\Stažené soubory\adwcleaner.exe
# Volba [Prohledat]
***** [Služby] *****
***** [Soubory / Složky] *****
***** [Registry] *****
***** [Internetové prohlížeee] *****
-\\ Internet Explorer v7.0.5730.13
[OK] Registry jsou eisté.
-\\ Mozilla Firefox v3.6.13 (cs)
AdwCleaner[R1].txt - [655 octets] - [11/07/2013 00:00:08]
########## EOF - C:\AdwCleaner[R1].txt - [714 octets] ##########
# Aktualizováno 03/07/2013 Xplode
# Operaení systém : Microsoft Windows XP Service Pack 3 (32 bits)
# Uživatel : Administrator - UZIVATEL-17711A
# Spuštin systém : Nouzový režim s prací v síti
# Spuštino z : C:\Documents and Settings\Administrator.UZIVATEL-17711A\Dokumenty\Stažené soubory\adwcleaner.exe
# Volba [Prohledat]
***** [Služby] *****
***** [Soubory / Složky] *****
***** [Registry] *****
***** [Internetové prohlížeee] *****
-\\ Internet Explorer v7.0.5730.13
[OK] Registry jsou eisté.
-\\ Mozilla Firefox v3.6.13 (cs)
AdwCleaner[R1].txt - [655 octets] - [11/07/2013 00:00:08]
########## EOF - C:\AdwCleaner[R1].txt - [714 octets] ##########
Malwarebytes' Anti-Malware
Malwarebytes Anti-Malware (Zkušební verze Malwarebytes Anti-Malware.) 1.75.0.1300
www.malwarebytes.org
Verze: v2013.07.10.08
Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS (Nouzový režim s podporou sítě)
Internet Explorer 7.0.5730.13
Administrator :: UZIVATEL-17711A [administrátor]
Ochrana: Zakázána
11.7.2013 0:16:23
MBAM-log-2013-07-11 (00-18-19).txt
Typ: Rychlá kontrola
Nastavení kontroly povoleno: Paměť | Po spuštění | Registr | Systémové soubory | Heuristická analýza Extra | Heuristická analýza Shuriken | PUP | PUM
Nastavení kontroly zakázáno: P2P
Kontrolované objekty: 232416
Uplynulý čas: 1 minut, 37 sekund
Nalezené procesy v paměti: 0
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)
Nalezené moduly v paměti: 0
Nalezené klíče v registru: 0
Nalezené hodnoty v registru: 0
Nalezené datové položky v registru: 2
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Špatný: (1) Dobrý: (0) -> Nebyla provedena žádná instrukce.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Špatný: (1) Dobrý: (0) -> Nebyla provedena žádná instrukce.
Nalezené složky: 0
Nalezené soubory: 0
(konec)
PS: Proč tozatím nemám mazat ?
Malwarebytes Anti-Malware (Zkušební verze Malwarebytes Anti-Malware.) 1.75.0.1300
www.malwarebytes.org
Verze: v2013.07.10.08
Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS (Nouzový režim s podporou sítě)
Internet Explorer 7.0.5730.13
Administrator :: UZIVATEL-17711A [administrátor]
Ochrana: Zakázána
11.7.2013 0:16:23
MBAM-log-2013-07-11 (00-18-19).txt
Typ: Rychlá kontrola
Nastavení kontroly povoleno: Paměť | Po spuštění | Registr | Systémové soubory | Heuristická analýza Extra | Heuristická analýza Shuriken | PUP | PUM
Nastavení kontroly zakázáno: P2P
Kontrolované objekty: 232416
Uplynulý čas: 1 minut, 37 sekund
Nalezené procesy v paměti: 0
Nalezené moduly v paměti: 0
Nalezené klíče v registru: 0
Nalezené hodnoty v registru: 0
Nalezené datové položky v registru: 2
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Špatný: (1) Dobrý: (0) -> Nebyla provedena žádná instrukce.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Špatný: (1) Dobrý: (0) -> Nebyla provedena žádná instrukce.
Nalezené složky: 0
Nalezené soubory: 0
(konec)
PS: Proč tozatím nemám mazat ?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přečti si FQA sekce a budeš to vědět.
Jinak na nicneříkající nadpis Problém s ... jsou tady docela alergický.

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš to vkládat SEM. I ty screeny
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”