Přichází spam, jako odesílatel je uvedena moje @adresa

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Přichází spam, jako odesílatel je uvedena moje @adresa

Příspěvekod Darth Vader » 15 pro 2013 20:08

Čau,

před chvílí mi přišel táta ukázat, že v mailu (má na seznamu) má ve Spam složce dva maily, u kterejch je jako odesílatel uvedená jeho emailová adresa. Nevim ale, jestli je to přímo adresa, nebo má někdo tak šikovně nastavenou "přezdívku". Když na to ale najedu myší, žádná jiná adresa se neobjeví.

Jsou to maily s následujícíma předmětama:

Pomahejte nemocnym a ziskejte odmenu ve vysi od 300 euro tydne.

Vas volny cas je drahy! Jsme ochotni Vam za nej zaplatit 100 euro za hodinu.

s tím, že v těle zprávy jsou potom už čistě jenom nějaký asijský znaky. Žádný odkazy, žádný přílohy.

V odeslanejch zprávách to neni.

Jinak heslo bylo tvrdím si říct neprůstřelný - nedomyslitelný.

Na účet se táta připojuje na svym nb, na jeho Galaxy a občas na mym počítači. Těžko teda říct, kde se co stalo. Zatim jsme změnili heslo.

Ale co teď dál? Dá se někde zjistit, jestli došlo k prolomení hesla, nebo je to jenom "trik"?

Díky. Jdu se ještě podívat jestli má Seznam log IP.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Přichází spam, jako odesílatel je uvedena moje @adresa

Příspěvekod zdenda204 » 15 pro 2013 20:23

Odesláno nejspíše přes nějaký Fake Mailer.
Každopádně tátovi včera taky dva přišly. Jeden od někoho cizího, druhý s jeho e-mailovou adresou. Tady e-email přikládám.
► Zobrazit spoiler

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 pro 2013 22:26

Takovéto spamy zpravidla odesílají automaty z ovládaných (zavirovaných) PC, nebo notebooků. Na netu jsou toho hromady.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 15 pro 2013 22:35

Mě by ale zajímalo, jak poznám, jestli skutečně došlo k prolomení hesla a zpráva byla odeslaná z tátovýho mailu, nebo to tak jenom vypadá. Na Seznamu jsem žádnej záznam IP adres nenašel, ale kdyby to poslalo ze Seznam Mailu, byla by tam hlavička, ne?
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

jelinekkamil
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jelinekkamil » 17 pro 2013 15:43

Zdravím,
tento e-amil jsem obdržel taky. Ze seznam.cz mám nastavené automatické stahování zpráv do gmail.com - seznam tuto zprávu nepovažoval za SPAM, uložil ji normálně do doručených a gmail ji potom stáhnul a již ji rozpoznal jako SPAM a uložil ji do SPAMu. Gmail má tu vychytávku, že zobrazuje i prostřednictvím jaké domény byl e-mail odeslán. U mě to bylo prostřednictvím domény "triband-mum-120.60.166.58.mtnl.net.in", takže to vypadá, že se spíš někdo dostal k mé e-mailové adrese, ale ne ke schránce a použil nějakého robota na rozeslání SPAMu. Nebo se jedná o vir. Ono odesílatele si můžete velice snadno upravit... Asi bych se nebál o nabourání schránky, spíše se někdo chytil nějakého vira a nebo se někdo dostal k seznamu mailů...

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”