Ztratil se AV program!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ztratil se AV program!
Stala se podivná věc. Z notebooku zmizel AV program ESET Smart Security. Ale popořádku. K Vánocům jsem koupil 12-leté vnučce notebook (OS Windows 8 ) a nainstaloval na něj AV ESET Smart Security 7. Mám licenci na 3 PC a ještě jednu jsem měl volnou. Nastavil jsem automatické aktualizace, vnučce jsem dal příslušné instrukce a všechno se zdálo být v pořádku. Na notebook jsem ještě nainstaloval Total Commander. Současně jsem odinstaloval AV McAfee, který tam byl od výrobce Lenovo s platností do 31. prosince. Vnučka bydlí jinde, tak jsem nemohl sledovat, co se dělo dál. Dnes zase přijela a když jsem se jí ptal, jak funguje notebook, řekla mi, že 1. ledna zjistila, že jí zmizely některé programy, které jsem jí tam dal. Měla notebook sebou a tak jsem zjistil, že na něm není ani ESET ani Total Commander. Na disku jsem je nenašel, ani jejich pozůstatky. Naopak je tam znovu McAfee s platností do 31.ledna! (platnost měla vypršet 31. prosince) - Vnučka tvrdí, že nikdo na jejím počítači nebyl, přístup má chráněný heslem, sama počítačům rozumí jen do té míry, že si nainstalovala Firefox a dvě hry, které dostala pod stromeček. - Mám tedy následující dotaz: je možné, aby nějaké zbytky McAfee zajistily po připojení k síti opětnou instalaci trial verze na 30 dní a současně zařídily odinstalaci ESETu? Ale co potom ten Total Commander, který také zmizel? - Ještě jsem se s podobným případem nesetkal, přestože s počítači pracuji 20 let a nejsem tedy úplný laik. Díky za jakýkoliv komentář.
Re: Ztratil se AV program!
Neobnovila si ten notebook do továrního stavu? Lenova na to mají speciální tlačítko, stačí zmáčknout a vybrat obnovit systém.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”